De groene oases van Palma de mallorca

De groene oases van Palma

Ze liggen verscholen in het midden van de levendige hoofdstad van Mallorca: betoverde parken met citroen- en sinaasappelbomen, waterpartijen en kleurrijke bloemen. Op loopafstand van het centrum van Palma, na het verkennen van de Balearen-metropool, zijn dit groene oases om jezelf te trakteren op een kleine pauze – vooral in het hete seizoen.

Lees ook: 5 ongerepte Turkse eilanden

Sinaasappeltuin

Sinaasappeltuin Palma de Mallorca

De sinaasappeltuin ligt in het historische centrum van de Mallorcaanse hoofdstad, direct naast het prachtige stadspaleis van het culturele centrum Sa Nostra. Als je even pauzeert op een van de banken, zul je genieten van palmbomen, bougainvilles en edele ceders. Wie op zoek is naar schaduw,  rust uit onder de weelderige pergola, waar de tijd ver van de drukte lijkt stil te staan. Vanaf de drukke winkelstraat Avenida Jaime III, leidt een kronkelend geplaveid steegje erheen (C /. de la Concepció, 12).

Jardí del Bisbe

Een ander groen juweel wacht om de hoek: bijna niemand kent de tuin van de bisschop, de Jardí del Bisbe, direct achter de kathedraal van Palma. Het behoort tot het herenhuis van het bisdom Mallorca. Een hoge zandstenen poort opent de weg naar dit paradijs midden in de stad. Cipressen, mandarijnen, grapefruits, laurierblaadjes, rozemarijn en tijm bloeien daar met kerststerren, clivia’s en de roze-violette judasboom. Openingstijden: dagelijks van 7.00 tot 13.30 uur (C /. De Sant Pere Nolasc 6).

Arabische baden

Banys Arab

In de ongeveer 1000 jaar oude Arabische baden, waan je je terug in de Moorse tijd. De Banys Arab zijn de enige structuur van de islamitische heerschappij (10e tot 13e eeuw) op Mallorca die bewaard is gebleven in Palma. Citroenen, varens, geraniums en cala’s gedijen goed in het aangrenzende park. Als je daar zin in hebt, kun je ook een bezoek brengen aan het zogenaamde caldarium, een stoombad met twaalf zuilen en een ronde koepel. De Banys Arabs zijn tussen maart en oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag alleen tot 14.00 uur.

Hort del Rei Garden

De Hort del Rei Garden bevindt zich onder het Almudaina-paleis in Palma. Een arcade beschermt tegen te veel zon. Oorspronkelijk aangelegd in de Middeleeuwen onder de regent Jaume II, is de “King’s Garden” een goede plek om te ontspannen als het warm is (Av. D’Antoni Maura). In de zomer de hele dag toegankelijk.

Sa Quarantena park

Vanuit de oude binnenstad van Palma kun je de bus nemen vanaf de kathedraal van La Seu naar het Sa Quarantena park. Een paar treden leiden van de Paseo Marítimo-boulevard naar de weelderige openbare tuin. Als je tussen enorme rubberbomen en palmbomen naar de haven kijkt, zie je de masten van de boten en de helderblauwe Middellandse Zee (Av. De Gabriel Roca, 35a).

Jardins de Marivent
Jardins de Marivent

Lees ook: 5 tips voor onvergetelijke ervaringen in het waddengebied

Jardins de Marivent

In de Jardins de Marivent – de tuinen van de zomerresidentie van de Spaanse koning – vindt je afgelegen priëlen, cipressenlanen, kabbelende waterpartijen en talrijke sculpturen van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Joan Miró. Via een machtige poort betreedt je het bijna een hectare grote park van het Marivent Paleis. Het is het hele jaar door open voor publiek, behalve wanneer de Spaanse koninklijke familie Mallorca bezoekt met Pasen en in de zomer (Av. De Joan Miró, 229).

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie