Palma: vijf tips om de hoofdstad van Mallorca te verkennen

palma: vijf tips om de hoofdstad van Mallorca te verkennen

De stad Palma ontvouwt haar charme zowel overdag als ’s avonds en biedt een verscheidenheid aan toeristische attracties die alleen, met z’n tweeën of met het gezin kunnen worden verkend. We geven hier vijf tips om de hoofdstad van Mallorca te verkennen.

Lees ook: Ontdek Deia: een van de meest charmante steden van Mallorca

Dompel jezelf onder in het mariene ecosysteem van Palma Aquarium

Gelegen in het stadscentrum, biedt het aquarium een ​​unieke ervaring van mariene habitats, ideaal voor het hele gezin. Experts nemen je mee in de diepten van verschillende ecosystemen, waaronder de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, de Amazone en de flora en fauna die kenmerkend zijn voor het Mallorcaanse landschap, om er maar een paar te noemen.

Bezoek het koninklijk paleis Almudaina, de officiële residentie van het Spaanse koningspaar in Palma de Mallorca

Dit 14e-eeuwse kasteel is samen met de kathedraal van Palma een van de symbolen van de hoofdstad van de Balearen. Het is ook de officiële accommodatie van Majesteiten de Koning en de Koningin tijdens hun verblijf op Mallorca. Binnen kun je de verschillende artistieke stijlen bewonderen die de geschiedenis van het eiland hebben gekenmerkt, zoals de Arabische baden uit de 12e en 13e eeuw of de grote gotische kamer gebouwd onder Jaume II.

Geniet van een spabehandeling

In de omgeving van Playa de Palma vindt je een breed scala aan wellnesscentra met thermische behandelingen, verschillende soorten massages en beautybehandelingen.

Fiets langs de boulevard

Hoewel fietstoerisme een van de sterke punten van Mallorca is vanwege het landschap, kan deze activiteit ook in de stad zelf worden beoefend. Het bevoorrechte uitzicht op de Middellandse Zee, het klimaat en de bodemsoort maken Palma tot een ideale stad om per fiets te verkennen. Ook zijn de openbare fietsverhuursystemen een van de gemakkelijkste manieren om deze activiteit uit te oefenen.

Lees ook: Migjorn: waar schoonheid en traditie elkaar ontmoeten

Geniet van de lokale gastronomie op de markt Santa Catalina

Het grote culinaire aanbod van de binnenstad zie je terug in de food markets, die verspreid zijn over de verschillende stadsdelen. In de wijk Santa Catalina staat een lokale markt centraal, waar je Mallorcaanse lekkernijen zoals sobrassada, kaas, olie en zelfs Balearische wijnen kunt kopen en proeven.