Ontdek Deia: een van de meest charmante steden van Mallorca

Ontdek Deia: een van de meest charmante steden van Mallorca

Als je op zoek bent naar een rustige Spaanse vakantie, raden we je ten zeerste aan om naar de luchthaven van Mallorca te vliegen, naar het pittoreske dorpje Deia te gaan en je voor te bereiden om volledig ondergedompeld te worden in de ontspannen manier van leven van deze regio.

Het dorp heeft alle soorten reizigers zoveel te bieden – of je nu komt voor stranden, architectuur, geschiedenis, eten of een ongeëvenaard gevoel van rust, je zult hier niet teleurgesteld zijn. Lees verder om slechts enkele van de vele hoogtepunten van dit gebied te ontdekken.

Lees ook: Geniet van rust op de îles de Lérins aan de Côte d’Azur

Historisch Deia

Als je aankomt in Deia, kom je aan in het hart van een onverwacht cultureel centrum. De geschiedenis loopt letterlijk langs de straten die je zult bewandelen, met het huis van de beroemde dichter en voormalige bewoner Robert Graves die is omgetoverd tot een museum dat dient als een interessante lokale attractie. Het dorp heeft een rijke en turbulente geschiedenis, met onder andere veroveringen en olijventeelt die het zijn charme en unieke karakter geven.

Stranden

Wat zou een reis naar Mallorca zijn zonder een stranddag? Gelukkig heeft deze regio dit deel van je vakantie gedekt. Cala Deià is het aantrekkelijke kiezelstrand in de buurt en het is een geweldige plek om te genieten van het warme mediterrane water terwijl je een verkwikkende duik neemt. Tijdens het zomerseizoen is dit de perfecte tijd om te bezoeken, aangezien je hier twee gespecialiseerde visrestaurants aan het strand vindt. Hier in het weekend? Bekijk hier de fantastische feesten die de lokale artiesten vaak houden!

Dingen om te doen

Naast luieren op het strand of genieten van zeevruchten, zit Deia vol met dingen die je kunt doen. Een van de meer onverschrokken opties is om de bergen in te gaan voor een wandeling. Er zijn een aantal routes, elk met hun eigen unieke geschiedenis, en kaarten zijn te vinden bij het VVV-kantoor.

Als oude geschiedenis meer jouw ding is, waarom zou je dan niet het Archeologisch museum bezoeken dat enkele van de meest interessante schatten herbergt die uit de regio zijn opgegraven?

Lees ook: De leukste bezienswaardigheden op Santorini

Een nieuw bohemien leven

Een aantal beroemde kunstenaars en schrijvers hebben Deia door de jaren heen hun thuis genoemd. Naast Robert Graves zijn er talloze anderen geweest die hebben gekeken naar de combinatie tussen rust en openheid die het dorp biedt. Velen kwamen hier op zoek naar een voorproefje van het Boheemse leven dat een kunstenaarsgemeenschap met zich meebrengt. Je kunt de impact die dit heeft gehad op het karakter van de stad zien terwijl je door de charmante straatjes dwaalt.