Tips voor een duurzame herfst op Mallorca

Tips voor een duurzame herfst op Mallorca

Mallorca biedt milieubewuste reizigers de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan minder bereisde gebieden van het eiland te ontdekken en in harmonie met de natuur van de cultuur en de regio te genieten. Genieten van een duurzame herfst op Mallorca? We hebben hier wat tips op een rij gezet.

Lees ook: Menorca – een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Tips voor een duurzame herfst op Mallorca

Natuurpark Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana

Met 62.000 hectare land en 1.000 hectare zee is de Serra de Tramuntana het grootste natuurreservaat op het eiland, dat in 2011 door UNESCO tot Werelderfgoed werd verklaard. Dennenbossen, toppen van meer dan duizend meter, kliffen, terrassen, kalkovens en vele andere etnologische elementen zijn prachtige voorbeelden van de integratie van menselijk handelen in de natuurlijke omgeving.

Natuurmonument Torrent de Pareis

Torrent de Pareis

De stad sa Calobra is een van de meest indrukwekkende plekken op Mallorca. Een karstkloof van ruim drie kilometer lang met wanden tot 200 meter hoog, die bij een spectaculair kiezelstrand uitmondt in de Middellandse Zee. Zijn biologische en geologische uniekheid, met zijn gevarieerde flora en fauna, met endemische soorten, maken deze enclave tot een natuurlijk monument.

Natuurpark Sa Dragonera

Sa Dragonera

Het eiland Sa Dragonera, in het zuidoosten van Mallorca, werd in de jaren zeventig een symbool van de strijd voor het behoud van de natuur. Het silhouet, vergelijkbaar met dat van een slapende draak, herbergt een spectaculair landschap, bergachtig en steil, met adembenemende kliffen. Het natuurpark Sa Dragonera maakt deel uit van Natura 2000 van de Europese Unie en omvat ook een groot beschermd marien gebied.

Lees ook: 10 tips om te genieten van het paradijselijke Formentera

Natuurreservaat S’Albufereta

S'Albufereta

Gelegen in de baai van Pollença, in het noorden van het eiland, is S’Albufereta een moerasgebied aan de kust van groot ornithologisch belang. Het gebied is een broedplaats voor vogels die in de lente en herfst naar het zuiden trekken. Het bijna 200 hectare grote natuurgebied omvat grachten, beken, twee lagunes, een strand en een duinlandschap.