Menorca – een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Menorca - een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Misschien ken je Mallorca en Ibiza al, maar de Balearische Zee verbergt nog een juweeltje dat niet iedereen al heeft bezocht. Het kleine vakantieparadijs Menorca verbergt prachtige stranden, ongerepte natuur en geweldige culinaire ervaringen. Mallorca, Ibiza en Menorca hebben veel gemeen als het gaat om uren zonneschijn, prachtige stranden en de zuidelijke sfeer. Toch is Menorca iets op zich. Het vakantie-eiland is niet zo groot als zijn populaire broers en zussen – en wordt ook niet zo veel bezocht door toeristen.

Lees ook: 10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over Kroatië

Het is daarentegen de prachtige natuur die het eiland domineert. Een groot deel van de natuurgebieden van het eiland is UNESCO-beschermd, wat een einde heeft gemaakt aan grotere gebouwen en ervoor heeft gezorgd dat de natuur vrij kan groeien. Het is daarom ongewoon groen en weelderig op het eiland, dat talloze natuurbelevenissen biedt. Het is vooral de moeite waard om de unieke natuur van het eiland te ervaren via de vele wandelpaden die door het landschap slingeren. Hier kun je genieten van de frisse lucht en het prachtige uitzicht op het kristalblauwe water ervaren.

Verken 216 kilometer strand

Er zijn stranden in overvloed op Menorca. Het kleine eiland heeft zelfs meer stranden dan Ibiza en Mallorca – samen! Volg de kustlijn om talloze prachtige stranden en baaien te vinden die verborgen zijn aan de 216 kilometer lange kustlijn van het eiland. Verschillende van de beste stranden van het eiland zijn verborgen en kunnen alleen te voet worden bezocht. Het is dus aan te raden om de auto aan de kust te parkeren en een dag te voet door te brengen met het verkennen van de vele verborgen juweeltjes van het eiland.

Menorca - een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Een paradijs voor avontuur op zee

De blauwe zee en witte zandstranden van Menorca vormen de perfecte setting voor activiteiten op het water. De kristalheldere zee biedt een perfect zicht onder het oppervlak, en dit is precies het droomscenario voor velen die van duiken en snorkelen houden. Bezoek de stranden van Cala Macarella, een van de beroemdste baaien van het eiland of het iets meer afgelegen Cala Macarelleta, dat een garantie is voor een goede duikervaring. Hier wacht een hele wereld onder het zeeoppervlak met helder water, kleurrijke vissen en vele kleine grotten en holtes om te verkennen.

Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Authentieke mediterrane keuken

Menorca - een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Het is ook de moeite waard om enkele van de vele rustige badplaatsen van het eiland te bezoeken, waar het vanzelfsprekend is om te stoppen om een ​​hapje te eten als de honger toeslaat. Hier vindt je vele kleine, mooie visrestaurants met vers gevangen zeevruchten, waar jeu in een authentieke sfeer van kunt genieten. Een van de populairste specialiteiten van het eiland is “caldera de llagosta”, een kreeftenstoofpot met onder andere uien, tomaten, knoflook en peterselie.

Voor een grotere keuze aan restaurants kun je je een weg banen langs de twee belangrijkste steden van het eiland, Ciutadella en Mahón. Hier kun je genieten van de heerlijke mediterrane keuken van Menorca, die naast al het goede uit de zee ook een brede selectie tapas, lokale kazen en vleeswaren omvat.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie