De leukste markten van Mallorca

De leukste markten van Mallorca

De straten en pleinen van Mallorca vullen zich wekelijks met de sfeer, geuren en kleuren van lokale markten. De kraampjes bieden een verscheidenheid aan opties, van vers voedsel en lokale producten tot modeaccessoires en lokale ambachten, waardoor ze een must-see zijn voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

De markten van Mallorca tonen het rijke aanbod van lokale producten, handwerk en tradities van het eiland. Naast vers voedsel, essentieel voor het bereiden van de meest typische gerechten uit de Mallorcaanse keuken, kun je op de wekelijkse markten authentieke ambachtelijke schatten, antiek en unieke producten vinden.

Naast de vaste markten in Palma en verschillende gemeenten bieden de wekelijkse markten op verschillende plaatsen op Mallorca elke dag van de week een grote verscheidenheid aan producten en artikelen voor alle bezoekers. Van maandag tot en met zondag hebben deze ontmoetingspunten zich ook gevestigd als een plek waar de lokale bevolking zich kan onderdompelen in het authentieke eilandleven. Hier zijn er een aantal.

Lees ook: 5 goede redenen om Ibiza in de winter te bezoeken

Mercado de Sineu

De Sineu markt, die elke woensdag van het jaar plaatsvindt, dateert uit de Middeleeuwen en is een van de oudste van Mallorca. De gemeente ligt in het midden van het eiland en beslaat het Es Mercadal plein, zo genoemd omdat hier de traditionele markt plaatsvindt.

Het is de enige markt waar vee wordt tentoongesteld en waar je lokale producten kunt kopen, zoals kaas, sobrassada, olie, wijn, lokale groenten en fruit, landbouwwerktuigen, traditionele Mallorcaanse schoenen, textiel, lederwaren en nog veel meer.

Mercado de Llucmajor

Elke woensdag-, vrijdag- en zondagochtend staan ​​er op verschillende punten in het dorp kramen opgesteld. Een unieke gelegenheid om tussen levendige kraampjes met verse streekproducten te slenteren en jezelf onder te dompelen in de sfeer van de plek. Op vrijdag is het aanbod nog groter, met ambachts-, tweedehandskleding- en antiekmarkten.

Mercado de Santa Maria

De markt van Santa María del Camí onderscheidt zich op het eiland door zijn ecologische producten en zijn inzet voor de lokale economie en de verkoop van tweedehands goederen, gastronomie en handwerk. Elke zondag worden er op Plaça Nova in het centrum van Mallorca meer dan 500 kraampjes opgezet, die hun producten aanbieden aan duizenden bezoekers van over het hele eiland.

Mercado de Santanyi

De wekelijkse markt is een van de charmes van deze gemeenschap. Het vindt plaats elke woensdag en zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. De ruim 150 kraampjes bieden verse producten, handwerk en diverse producten voor thuisgebruik en decoratie.

De markt is verspreid over de prachtige straten van het centrum en harmonieert perfect met de talrijke mode-, ambachts- en decoratiewinkels en boetieks van de stad.

Lees ook: Menorca – een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Mercado de Pollenca

In Pollença, in het noorden van het eiland, is elke zondag van 08.00 tot 13.30 uur een markt. Het centrum van dit iconische Mallorcaanse dorp, tussen Plaça Major en Plaça de Ca les Monnares, staat vol met kraampjes waar ambachtslieden, boeren, veeboeren en kunstenaars hun waren verkopen.

Na de markt kun je je wandeling door de pittoreske oude binnenstad, de kerk of de tuinen van Joan March voltooien.