Migjorn: waar schoonheid en traditie elkaar ontmoeten

Migjorn: waar schoonheid en traditie elkaar ontmoeten

Van het natuurpark Mondragó tot het ongerepte strand van Es Trenc, de landelijke en Boheemse regio Migjorn is de perfecte plek om te ontspannen terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op Mallorca.

De gemeente Migjorn, gelegen in het zuiden van het eiland, combineert schilderachtige stadjes in het binnenland met een prachtige kustlijn, populair bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Als een van de droogste gebieden van Mallorca, heeft het ecosysteem van Migjorn typisch mediterrane vegetatie, witte zandstranden, kliffen, zandduinen en kleine baaien.

Lees ook: Onbekende schatten: de eilanden van de Algarve

Llucmajor, de hoofdstad van Migjorn

De hoofdstad van Migjorn, de stad Llucmajor, is de grootste gemeente van Mallorca en met een kustlijn van meer dan 47 km is de regio een ideale plek om te zeilen, duiken of gewoon te ontspannen op de witte zandstranden. Het landschap in het binnenland bestaat uit velden met amandel- en vijgenbomen, en het gebied biedt veel culturele en historische ervaringen, uitzonderlijke architectuur en mogelijkheden om wijnmakerijen te bezoeken.

Migjorn staat ook bekend om zijn steengroeven waar de kostbare “Santanyí-steen” vandaan komt, waardoor lokale gebouwen hun karakteristieke gouden kleur krijgen. Enkele van de beste voorbeelden zijn de kathedraal van Mallorca of het kasteel van Bellver, om nog maar te zwijgen van de vele huizen en boerderijen in de regio.

Migjorn: waar schoonheid en traditie elkaar ontmoeten

Vijf districten

De vijf districten waaruit Migjorn bestaat, zijn Campos, Felanitx, Llucmajor, Ses Salinas en Santanyí; beroemd om hun vruchtbare gronden en vele boerderijen, die melk produceren om de beroemdste kazen van het eiland te maken. De regio is ook de locatie van een zoutmijn die traditionele extractietechnieken heeft behouden.

Lees ook: 5 redenen om deze zomer Corsica te bezoeken

Attracties die een bezoek waard zijn

Attracties die een bezoek waard zijn in de omgeving zijn onder meer het natuurpark Mondragó, een beschermd reservaat voor wilde vogels en een natuurgebied van speciaal belang (ANEI) dat deel uitmaakt van het Natura 2000-netwerk, de thermale wateren van Sant Joan de la Font Santa populair op de eiland sinds de Romeinse tijd, evenals het gewilde toeristenstrand S’Arenal en het maagdelijke strand van Es Trenc. De regio biedt ook een prachtig uitzicht over de archipel van Cabrera, het eerste maritiem-terrestrische nationale park van Spanje dat in 1991 werd geopend.