5 redenen om deze zomer Corsica te bezoeken

5 redenen om deze zomer Corsica te bezoeken

Een zomervakantie naar Corsica is een leuk vooruitzicht, en met heerlijke temperaturen kun je er zeker van zijn dat je de broodnodige dosis vitamine D krijgt. Ook wel bekend als het eiland van schoonheid, is Corsica nog steeds een verborgen parel voor zomervakanties. We zijn ons ervan bewust dat je zoveel opties hebt als het gaat om zomervakanties, dus we laten je hier zien waarom we vinden dat je Corsica moet kiezen als je bestemming voor je vakantie in 2020. We hebben 5 van onze favoriete redenen voor een bezoek aan Corsica in 2020 samengesteld.

Lees ook: De natuurlijke wonderen van Kefalonia

De stranden

Als je op zoek bent naar een strandvakantie, zul je geen betere bestemming op korte afstand vinden om je behoefte aan zon, zand en zee te stillen dan Corsica. Het eiland herbergt een ongelooflijke 1.000 km aan prachtige kustlijn, bezaaid met bijna 200 stranden, waarvan er vele tot de mooiste van Europa behoren.

De kustlijn en het berglandschap

De schoonheid van de kustlijn van Corsica en de omliggende bergen valt niet te ontkennen, wat zorgt voor een aantal adembenemende vergezichten om van te genieten tijdens een vakantie op het eiland. Waarom zou je in 2020 niet overwegen om de ongelooflijke landschappen van Corsica in al hun glorie te ervaren door een van de lonende routes op twee voeten te beginnen?

Het ideale klimaat

Het eiland heeft uitstekende zomertemperaturen en heeft een van de hoogste zonneschijn records in heel Frankrijk. In de zomer kun je een gemiddelde temperatuur van 28 ° C verwachten, en zelfs in oktober zijn er warme dagen om van te genieten. Buiten de zomer zorgen koelere temperaturen in het bergachtige binnenland voor fantastische buitenavonturen.

De prachtige kuststad

Met inbegrip van onder meer Calvi, St Florent, Porto Vecchio en Bonifacio, herbergt Corsica een aantal prachtige kustplaatsen die op maat zijn gemaakt voor een zonvakantie in de Middellandse Zee. Deze kustplaatsen bieden directe toegang tot een aantal prachtige stranden, tal van historische en culturele bezienswaardigheden, verschillende prachtige eetgelegenheden en handige locaties voor het verkennen van andere lonende delen van het eiland, en vormen de perfecte uitvalsbasis tijdens een vakantie naar Corsica.

Lees ook: 5 tips voor je eerste vakantie naar Corsica

Het cultureel erfgoed

Voor een dag of twee verwijderd van het strand is het verkennen van de unieke en fascinerende cultuur en geschiedenis van Corsica een zeer lonende ervaring tijdens een vakantie op het eiland. Van het bijwonen van een traditioneel festival of het verkennen van een oude citadel tot het gaan naar de authentieke dorpen van la Balagne en het ontdekken van de geschiedenis van Napoleon (die op het eiland geboren is); er is veel geschiedenis en cultuur te vinden op Corsica.