5 tips voor je eerste vakantie naar Corsica

5 tips voor je eerste vakantie naar Corsica

Hoewel het slechts ongeveer twee uur vliegen is vanuit Nederland, is Corsica een vakantiebestemming die nog relatief onbekend is. Gelegen ten zuiden van Frankrijk en net boven Sardinië, is het een klein maar intrigerend eiland, met alles van paradijselijke stranden tot ruige bergen en heel veel geschiedenis en cultuur daartussenin. Als je overweegt Corsica voor het eerst te bezoeken, volgen hier enkele handige tips die we hebben samengesteld om je te helpen het meeste uit je vakantie te halen.

Lees ook: De mooiste dorpen van Lanzarote

1 – Huur een auto

Met veel kleine verborgen dorpjes en tal van prachtige stranden langs de kust, zal het hebben van een auto tijdens een vakantie op Corsica je helpen meer van de bestemming te zien. Waarom maak je geen roadtrip langs de ruige westkust van het eiland voor spectaculaire uitzichten en enkele absolute juweeltjes aan de kust? 

2 – Bezoek een lokale markt

markt corsica

Een goede kans om de drukte van het lokale leven te ervaren; je kunt je een weg banen op de vele markten van Corsica en allerlei lokale gerechten proberen. Koop zelfgemaakte honing, probeer wat smakelijke kaas en koop een paar flessen wijn om mee naar huis te nemen – je kunt deze gebruiken om je Corsica-ervaring opnieuw te beleven wanneer je terugkeert.

3 – Mis geen dosis geschiedenis

Bonifacio

Of je nu een geschiedenisfanaat bent of niet zozeer, je zult zeker gefascineerd zijn door de indrukwekkende architectuur die verschillende gebieden op Corsica te bieden hebben. Overal op het eiland tonen steden hun rijke geschiedenis, maar enkele bijzonder fascinerende zijn Calvi en Corte met hun indrukwekkende citadellen, en de keizerlijke kapel in Ajaccio, een indrukwekkend gebouw in renaissancestijl waarin een deel van de keizerlijke familie van Napoleon is gevestigd.

4 – Zorg ervoor dat je enkele van de stranden bezoekt

corsica strand

Hoewel dit vanzelfsprekend klinkt, is Corsica een ideale bestemming voor wandelaars die niet al te enthousiast zijn over rondslingeren op het zand. Maar zelfs als het strand niet jouw ding is, vooral als je dicht bij de regio L’Extrême Sud verblijft, breng dan een middag door met het verkennen van de kustlijn, want je vindt hier prachtige stranden die vergelijkbaar zijn met het Caribisch gebied. 

Lees ook: De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

5 – Picknicken en een bezoek aan de Gorges de la Restonica

Gorges de la Restonica

Gelegen in de centrale regio Corte, maak gebruik van je huurauto en breng een dag door met het verkennen van de Restonica kloof. Het is een prachtige plek om een ​​korte (of lange) wandeling te maken om de natuurlijke omgeving te bewonderen, en dan een leuk plekje te vinden naast een stromende rivier om te genieten van een lekkere picknick.