De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

Met zijn indrukwekkende culturele bezienswaardigheden, glinsterende blauwe wateren, meze-feesten en authentieke heuveldorpen, biedt Cyprus een groot aantal ervaringen die wachten om van te genieten en vastgelegd te worden op camera. Hier de belangrijkste dingen op het eiland om op Instagram te delen:

 Lees ook: 7 x doen in Corsica

Troodos gebergte

Spectaculaire bergen

Het grootste gebergte van Cyprus, het Troodos-gebergte, is het ideale uitkijkpunt. Degenen die zich naar de top wagen, zullen betoverende uitzichten op eindeloze groene pieken vastleggen en uitkijken op prachtige Byzantijnse kloosters in de verte. Het bereik is ook bezaaid met karaktervolle, heuvelachtige dorpjes, die allemaal een bezoek waard zijn dankzij hun landelijke charme – Kalopanayiotis, Pedoulas en Kakopetria, zijn een must see.

Magische zonsondergangen

Akamas Peninsula zal echt adembenemend zijn. Van de zeldzame en gevarieerde flora en fauna tot de glooiende heuvels en prachtige kustlijn, de foto momenten zijn eindeloos. Beroemd om zijn hemelse zonsondergangen, is het schiereiland Akamas de perfecte plek om te stoppen, een deken uit te rollen en je camera stand-by te hebben – dit is een weergave die je niet wilt missen.

Aphrodite's Rock

Mythische wonderen

Aphrodite’s Rock, volgens geruchten de geboorteplaats van de Griekse godin van liefde en schoonheid, is een spectaculaire cluster van rotsen in de ondiepe wateren van Paphos. Toeristen fotograferen de rots om verschillende redenen, namelijk de enorme omvang ervan, maar ook om de schoonheid van de golven vast te leggen die tijdens bepaalde weersomstandigheden opkomen en breken.

Een keuken om van te watertanden

Cyprus heeft veel tradities als het gaat om gerechten. Van prachtige meze-schotels tot heerlijke moussaka, vakkundig vervaardigd brood en vers bereide halloumi, eten wordt absoluut met liefde gemaakt op Cyprus – het eiland is een droom voor levensgenieters.

omodos

Lees ook: 5 van de mooiste stranden op Menorca

Verborgen edelstenen

Afgezien van de populaire badplaatsen, heeft Cyprus vele charmante heuveldorpen die wachten om ontdekt te worden. Idyllische dorpen zoals Omodos, Tochni en Lefkara, hoewel ze allemaal iets anders zijn, beschikken over vergelijkbare opvallende kenmerken; stenen gebouwen, lange geplaveide paden, smalle straatjes en historische architectuur. Wanneer je door de rustige straten slentert, let dan op heldere kleurrijke deuren – ze zorgen voor een opvallende achtergrond.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie