5 van de mooiste stranden op Menorca

5 van de mooiste stranden op Menorca

Ga je op vakantie naar Menorca en hou je van stranden? Het maakt niet uit waar je je wilt blijven, zorg ervoor dat je eropuit trekt en enkele van de meest verbazingwekkende stranden van het eiland verkent – er is veel om uit te kiezen! We zetten hier 5 van de mooiste stranden op Menorca op een rij.

Lees ook: 9 dingen die je waarschijnlijk niet wist over de Canarische Eilanden

Cala Macarella

Cala Macarella

Als je op zoek bent naar kristalhelder water, neem dan een duik in Cala Macarella, op Menorca. Door het water rond deze baai lijkt het alsof de boten in het niets hangen. Het enige nadeel (of het kan een bonus zijn!) is dat het tijdens het hoogseizoen een vrij populaire bestemming is.

Cala del Pilar

Cala del Pilar

Cala del Pilar staat niet altijd hoog op een toeristische route, maar het plannen van een reis hier zal je belonen met een prachtig uitzicht op karamelgoud zand en betoverende rotsformaties. Het is een uitstekende keuze voor natuurliefhebbers en fotografen die het inherente wonder van dit buitenaardse landschap kunnen waarderen.

Illetes

Illetes

Ben je klaar om watersport te beoefenen tijdens je vakantie in Menorca? Maak een dagtocht naar Mallorca en bezoek Illetes Beach! Er is een grote verscheidenheid aan sportieve activiteiten, van kitesurfen tot zeilen en alles daartussenin.

Punta Prima

Punta Prima

Als je op zoek bent naar zacht wit zand en een relatief rustig en vredig strand, dan is Punta Prima ideaal. Het heeft een ontspannen, ingehouden gevoel – perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord weg van de drukkere delen van het eiland. De weekenden trekken echter nog steeds wat drukte, dus streef naar een weekdag als je op zoek bent naar rust.

Lees ook: Ontdek de magie van het eiland Comino

Santo Tomas

Santo Tomas

Dit is een ander rustig strand om te ontspannen. Er zijn alleen basis voorzieningen, maar het relatieve gebrek aan drukte geeft je voldoende ruimte om je uit te strekken. De offshore stromingen kunnen een beetje sterk zijn, dus houd de vlaggen in de gaten en denk altijd eerst aan je veiligheid.

Houd deze stranden in gedachten en je zult het moeilijk vinden om je favoriete te kiezen tijdens je onvergetelijke vakantie op Menorca. Als je over een auto beschikt, kun je meer mooie stranden verkennen. Er is ook de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te gaan, maar hoewel het redelijk betrouwbaar is, is het niet uitgebreid.