De mooiste stranden van Mallorca

De mooiste stranden van Mallorca

Het milde klimaat dat Mallorca het hele jaar door vergezelt, in combinatie met de verscheidenheid aan landschappen en meer dan 500 kilometer kustlijn, maken het eiland tot een paradijs voor natuurliefhebbers. Mallorca is de thuisbasis van meer dan 300 stranden, omgeven door spectaculaire landschappen, met turquoise wateren waar de tijd voor de bezoeker stilstaat. Het aanbod is overweldigend: stranden met fijn zand, rots- of kiezelstranden, naturistenbaaien in een spectaculaire ongerepte omgeving of stranden met tal van watersporten zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. We zetten hier enkele van de mooiste stranden van Mallorca op een rij die een bezoekje waard zijn.

Lees ook: De vijf mooiste baaien van Mallorca met veel schaduw

Es Trenc

Es Trenc

Es Trenc Beach is een groot ongerept zandgebied dat grenst aan Salobrar de Campos en een natuurreservaat vormt van 1.492 hectare. Een stelsel van duinen scheidt dit hagelwitte zandstrand van de Salobral en de velden. In de buurt is een wetland waar 171 soorten trek- en standvogels leven. De open zee in het zuiden en noordwesten is kristalhelder, zodat je de zandbodem, zeewier en stenen met het blote oog kunt zien.

De stranden van Alcúdia en Muro

Playa de Muro

Een lang strand strekt zich uit vanaf de haven van Alcúdia en eindigt in Playa de Muro. Deze stranden worden gekenmerkt door fijn goudkleurig zand, kristalhelder water, kalme golven en nauwelijks diepte. In het achterland liggen tal van wandelpaden, omzoomd met dennen- en dakrandbossen, maar ook wooncomplexen, hotelaccommodaties en een recreatiecomplex verscholen tussen de duinen.

Cala Boquer

Cala Bóquer

Cala Bóquer ligt op 2,7 km van de haven van Pollença, in het noorden van Mallorca. Het is een ongerept strand dicht bij de natuurlijke wonderen van Cap Formentor en Cala Tuent. Toegang tot deze prachtige baai met kristalhelder water, zandbodem en kiezelstrand, omgeven door torenhoge kliffen, is alleen mogelijk via een voetpad. Een tocht te midden van uitgestrekte mediterrane vegetatie maakt echter alle inspanningen goed.

Sa Calobra

Sa Calobra

Sa Calobra ligt in de Mallorcaanse gemeente Escorca, midden in de Serra de Tramuntana. De spectaculaire kiezelbaai biedt een dromerig uitzicht op de zee en is omzoomd met rotsachtige kliffen en ongerepte natuur. Advies voor bezoekers van Sa Calobra: vergeet niet de monding van de Torrent de Pareis te bezoeken, een van de meest indrukwekkende plekken van Mallorca. De drie kilometer lange kloofachtige stroom, omzoomd met tot 200 meter hoge rotswanden, mondt uit in een adembenemend kiezelstrand.

Lees ook: 5 van de mooiste stranden op Menorca

Cala Pi

Cala Pi

Cala Pi is een beschut strand gelegen tussen natuurlijke kliffen, met goudkleurig zand en turquoise water. Dieper dan hij lang is, dringt deze baai als een fjord het binnenland van Mallorca binnen en is te bereiken via steile trappen. De baai ligt op 17 kilometer van de gemeente Llucmajor, in het zuiden van het eiland, en nodigt uit tot verpozen. Een andere attractie van deze baai is het dichte dennenbos.