De vijf mooiste baaien van Mallorca met veel schaduw

De vijf mooiste baaien van Mallorca met veel schaduw

Mallorca fans kijken uit naar veel zon, vooral in het hoogseizoen. Met maximumtemperaturen van soms boven de 35 graden komen veel vakantiegangers wel eens op schaduwrijke plekken. Ook op een dagje strand betekent het niet automatisch bakken in de zon. Want het eiland biedt ook veel stranden en baaien met natuurlijke schaduw. Als het gaat om de mooiste plekjes op de vakantiebestemming, staan ​​locals erom bekend de beste tips te geven. Hier vijf tips de lokale bevolking voor de mooiste baaien met veel schaduw.

Lees ook: De mooiste dorpen van Lanzarote

1. Coll de Baix

Coll de Baix

Dicht bij de stad Alcudia in het noorden van het eiland, te midden van een adembenemend berglandschap, ligt het strand van Coll de Baix. Omgeven door groene kliffen vindt je het 200 meter lange zandstrand, een schaduwrijke insidertip zonder grote menigten toeristen. Je kunt Coll de Baix bereiken per boot of een wandeling van 45 minuten.

2. Cala Serena

Cala Serena

Wil je niet zo ver lopen, ga dan naar Cala Serena. Het kleine strand ligt midden in het vakantieoord Cala D’Or in het zuidoosten van het eiland. Bomen en palmbomen op de omringende rotswanden zorgen niet alleen voor schaduw, maar maken het strand ook tot een idyllische plek. Bovendien vormen de rotsen kleine grotten, waarin je je indien nodig kan terugtrekken.

3. Cala Llombards

Cala Llombards

Fjordachtige, begroeide kliffen omringen de romantische baai van Cala Llombards in het zuiden van het eiland. Het strand zelf strekt zich 130 meter landinwaarts uit. Cala Llombards is een waar paradijs voor snorkelaars en vissers, want er zijn veel scholen kleurrijke vissen in de buurt van de kust. Een wandeling naar de top van de rechter rotswand biedt een fantastisch uitzicht langs de kust.

4. Sa Barca Trencada

Caló de sa Barca Trencada

De kleine baai Sa Barca Trencada ligt verscholen in het midden van een altijd groen dennenbos. Met openbare toiletten, een kinderspeeltuin en een duikschool is dit vooral aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. Als je niet ver wilt lopen, kunje ook gebruik maken van een van de vele rondvaartboten die Sa Barca Trencada aandoen om naar het strand te gaan.

Lees ook: De meest insta-waardige momenten om vast te leggen op Cyprus

5. Torrent de Pareis

Torrent de Pareis

Wie liever iets avontuurlijkers doet, kan terecht in Torrent de Pareis in een adembenemende natuurlijke omgeving. Het kleine strand ligt in een diepe kloof bij het plaatsje Sa Calobra. Alleen al de weg ernaartoe is een belevenis en voert door twee smalle grotten. Afgezien van een toilet biedt het strand geen service en is daarom de perfecte plek voor natuurliefhebbers.