De eilanden van Turkije

De eilanden van Turkije

Met hun prachtige uitzichten die blauw met groen combineren, weten de eilanden van Turkije de bezoeker te boeien met hun schoonheid, hun tradities en hun uniciteit. In de Zee van Marmara en de Egeïsche Zee blijken de eilanden van Turkije onweerstaanbare attracties te zijn. Laten we deze eilanden van Turkije een voor een bekijken.

Lees ook: Insidertips voor enkele van de Griekse eilanden

Bozcaada

De populariteit van Bozcaada is al lang aan het stijgen dankzij de kleine boetiekhotels en restaurants, waardoor het een van de meest populaire bestemmingen voor een vakantie in Turkije is. Bereikbaar via veerboten die vertrekken vanuit Geyikli en Çanakkale en een reis van ongeveer een half uur maken. De populairste stranden zijn te vinden bij Ayazma, Akvaryum, Sulubahçe, Çayır en Aya Yorgi Cove. Bozcaada wordt gekenmerkt door geplaveide straatjes, een gevarieerd aanbod aan cafés en restaurants, kraampjes die van alles verkopen en heerlijke taverna’s, waardoor dit een plek is waar vakantiegangers iets van hun gading kunnen vinden. En het jaarlijkse Festa della Vendemmia, gehouden in de eerste week van september, trekt wijnkenners aan.

Gokçeada

Als je aan Gökçeada denkt, zijn de eerste dingen die in je opkomen, dwalen door de straten van de Griekse dorpen en het verkennen van de prachtige kustlijn. Dit is het grootste Turkse eiland en biedt prachtige zwemstranden op loopafstand van de historische dorpjes. Degenen die willen profiteren van het diepblauwe water van de Egeïsche Zee mogen het strand van Kefaloz, ook wel bekend als Aydıncık, of Gizli Liman, dat op het meest westelijke puntje van het eiland ligt, niet missen. Het Aydıncık strand wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het eiland en staat ook bekend om het modderbad dat in de buurt kan worden gedaan. Niet alleen dat: surfliefhebbers hebben de mogelijkheid om windsurftraining te volgen in Kefaloz en zich vervolgens over te geven aan de wind.

Kalem

Een van de mooiste plekken ooit door de natuur gecreëerd, Kalem Island, in de regio Izmir, is een van de ideale bestemmingen voor een zomervakantie en daarbuiten. Met zijn heldere, ondiepe en ongerepte water verwelkomt Kalem het hele jaar door toeristen dankzij het culturele en spa-aanbod. Vanuit de haven van Dikili is het een prachtige bestemming: een geliefde plek vanwege het bijna 40 km lange strand en de diepblauwe zee. Het eiland heeft verschillende accommodaties die meestal het hele jaar open zijn.

 Kalem Island

Sedir

Gelegen aan de Egeïsche Zee en met zand dat wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld, verblindt Sedir Island bezoekers met zijn blauw dat door de dennenbossen knipoogt. Bekend als de plaats waar Marcantonio het silhouet van zijn geliefde Cleopatra liet uithouwen om zijn liefde voor haar te vereeuwigen, werd het krijtwitte zand van Sedir zelfs uit Egypte gehaald. Cleopatra’s Bay is omgeven door bomen terwijl grote en kleine eilandjes uit het heldere water oprijzen. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw, zijn de muren van de oude stad Kedrai, de ruïnes van de tempels en het theater goed bewaard gebleven.

Cunda

Cunda, of Alibey Island, is eigenlijk via een smalle weg verbonden met Ayvalık. Als een van de meest populaire toeristische bestemmingen van de afgelopen jaren, trekt Cunda het hele jaar door buitenlandse en Turkse bezoekers van alle leeftijden. De Taxiarchs-kerk, het Rahmi Koç-museum, Şeytan Sofrası en de klokkenmoskee behoren tot de attracties van het eiland, waar de oude stenen huizen zijn gerenoveerd en omgebouwd tot hotels, terwijl de haven en de omgeving vol zitten met geweldige restaurants.

Şövalye (ridder)

Şövalye, het enige eiland met een nederzetting voor de kust van Fethiye, trekt de aandacht met zijn historische ruïnes en de rust die het biedt. Gelegen in een van de mooiste toeristische bestemmingen in Turkije, kan het eiland worden bereikt met boten die vertrekken vanaf Fethiye en het strand van Çalış. Het eiland dankt zijn naam aan de Ridders van Rhodos, die zich in de vijftiende eeuw in het gebied vestigden. En dus is een rustige vakantie in contact met de geschiedenis hier gegarandeerd.

Kekova

Kekova is alleen per boot bereikbaar en dankt zijn naam aan de hele baai. Het is met name de archeologische rijkdom die veel bezoekers trekt. Een kenmerk zijn de verzonken ruïnes uit de oudheid langs de kust tussen Kaş en Demre. Georganiseerde duik- of kajaktochten rond het eiland lokken degenen die deze ware artistieke schatten van dichterbij willen bekijken.

Kekova

Orak

Bodrum is een van de eerste plaatsen die in je opkomt als je denkt aan de beste vakantiebestemmingen in Turkije. Orak, een van de grotere eilanden van Gökova, ligt direct tegenover de Kargacık-baai, op 16 kilometer van Bodrum, bereikbaar met boten die vertrekken vanuit het oude Halicarnassus-gebied. Dit prachtige eiland wordt ook bezocht door een groot aantal zeedieren, vooral de Caretta schildpadden, waardoor het een perfecte keuze is voor duik- en snorkelliefhebbers. Hotelaccommodatie is hier echter niet beschikbaar omdat er geen nederzettingen op het eiland zijn.

Buyukada

Het grootste van de Prinseneilanden – een archipel voor de kust van Istanbul aan de Zee van Marmara – is Büyükada, dat opvalt als een onderscheidende plaats, aangezien het het hele jaar door bewoond is. De fiets is het enige vervoermiddel op het eiland, aangezien motorvoertuigen verboden zijn. De paleizen, tuinen en met bloemen versierde huizen geven Büyükada de sfeer van een vakantieoord, terwijl de kerken van Hiristos en Aya Yorgi, het Griekse weeshuis, de Hamidiye-moskee en het huis van Trotski tot de must-sees behoren.

Lees ook: Afgelegen vakantieparadijzen met beperkte bezoekersaantallen

Burgazada

Burgazada, het op twee na grootste eiland van de archipel van de Prinseneilanden, is een district van het district Adalar. Het is een favoriete bijzondere bestemming voor zowel de lokale bevolking als buitenlandse toeristen vanwege de unieke ligging en natuur. Het Hiristos-klooster bevindt zich op de Bayrak-heuvel, het enige hoogste punt van het eiland. Burgazada is een van de beroemdste plekken in Istanbul vanwege het klimaat, de kust, pijnbomen en elegante gerenoveerde huizen. Huizen en villa’s aan het water staan ​​bekend om hun schoonheid en gratie.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie