Must-Sees of Zadar: een keuze uit de culturele hoogtepunten

Must-Sees of Zadar: een keuze uit de culturele hoogtepunten

Zadar boordevol geschiedenis, cultuur en een onbetwistbaar karakter, is een van de meest fascinerende steden van Kroatië om te verkennen – en het is geen wonder waarom. Zadar heeft een mix van oud en nieuw – oude ruïnes die in schril contrast staan ​​met moderne cafés en restaurants – maar deze verschillen maken Zadar tot zo’n leuke plek, met behoud van een sterk gevoel van zijn verleden. Lees verder om erachter te komen hoe je de kenmerkende cultuur van Zadar het beste kunt ervaren.

Lees ook: 4 tips voor een vakantie op de Balearen

De Sea Organ

Een serene ontmoeting – ga zitten (of ga liggen!) En dompel jezelf onder in de geluiden van de lokale architect Nikola Bašić. De Sea Organ is een unieke luisterervaring die de oceaangolven gebruikt om geluiden te genereren via een systeem van pijpen die zijn gebouwd in de stenen stoelen waarop je zit – en dat allemaal voor jouw plezier!

Land Gate

Een van de echte ‘must-sees’ van Zadar, de landpoort markeert de ingang van de historische oude stad met stijl. Gebouwd in 1543 door de Venetianen, is het uitgebreide ontwerp van het wapen van de stad voorzien van de patroonheilige van Zadar, St Chrysogonus.

Kerk van Sint Donatus

Kerk van Sint Donatus Zadar

Met een indrukwekkende architectuur en een rijke geschiedenis is deze kerk uit de 9e eeuw vernoemd naar de bisschop die er de opdracht voor gaf. Het ronde ontwerp is het belangrijkste opvallende kenmerk, met een bescheiden interieur met twee intacte Romeinse zuilen. St Donatus Church is een van de weinige originele gebouwen uit het vroege Kroatische koninkrijk die de Mongoolse invasie in de 13e eeuw heeft overleefd.

De Sphinx

Dit glorieuze monument is tegenwoordig een raadsel in Zadar. De Sphinx, gelegen in de baai van Maestral, is een gedenkteken voor de vrouw van Giovanni Smirich (lokale kunstenaar en historicus), Attilia. Maar er wordt door toeschouwers al jarenlang gespeculeerd over de geruchten over begraven schatten en de mysterieuze hiërogliefen op het monument.

Zadar Markets

Je hebt het echte Zadar pas gezien als je de onmiskenbare energie van de weekendmarkten hebt ervaren. Ga vroeg op pad voor de beste selectie van lokale producten – probeer de verse zeevruchten of zoete Kroatische delicatessen voor een echte smaak van Zadar.

Lees ook: 4 x doen vakantie op het Griekse eiland Thassos

Kaštel Restaurant

Als de markten je smaakpapillen doen tintelen voor de Kroatische keuken, dan moet het gastronomische restaurant van Hotel Bastion je verlangen meer dan bevredigen. Traditioneel Kroatisch eten met een eigentijdse twist: probeer de verse tonijntartaar van Pag Island of de verrukkelijke dessertvijgen op mascarpone en kaneelijs – wauw!