De 6 mooiste stranden van de Cycladen eilanden

De 6 mooiste stranden van de Cycladen eilanden

De prachtige Griekse eilanden weerspiegelen perfect de ideale vakantie voor iedereen die van de zee en de betoverende en paradijselijke stranden houdt, zoals die van de Cycladen. Deze buitengewone archipel heeft meer dan 220 eilanden, dus er is genoeg te ontdekken. We zetten hier de 6 mooiste stranden van de cycladen op een rij.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Santorini

Sarkiniko en Manganari

Sarkiniko

Het aantal Cycladen eilanden is enorm, het zal genoeg zijn om alleen betoverd te worden door degenen die de mooiste van allemaal lijken te zijn, zoals Sarkiniko dat behoort tot het eiland Milos dat de gelijkenis van de maan heeft. Het is rijk aan witte kalksteenrotsen die in de loop van de tijd bijzondere en fascinerende vormen hebben ondergaan door de wind en de zee. Het panorama is uniek en de afwezigheid van vegetatie maakt het magisch. Degenen die het al hebben bezocht, geven toe dat ze een andere dimensie hebben betreden. Een duik in het kristalheldere en transparante water zal de ervaring nog onvergetelijker maken.

Manganari

Er is een baai in de Clicadi met 5 stranden waar het zand de kleur van goud heeft en de zee prachtig en intens smaragdgroen is. Het is Manganari, behorend tot het eiland Ios, dat dankzij zijn strategische ligging, aan niets ontbreekt tussen diensten en comfort, waardoor het ook door gezinnen zeer wordt gewaardeerd.

Kokkini Paralia en Mikro Viokrasto

Kokkini Paralia

Een van de redenen waarom Santorini een van de meest bezochte eilanden in de Cycladen is, is het strand Kokkini Paralia. De eigenaardigheid van deze baai is de aanwezigheid van rode rotsen die het de naam Red Beach hebben opgeleverd. Utopia? Absoluut niet, zelfs als je echt denkt dat je buiten de realiteit staat als je een voet op het rode zand zet. Het is werkelijk wonderbaarlijk en overtreffend en bovendien, met zijn zijbaaien die uitkijken op de smaragdgroene zee, is het spektakel voor de ogen uniek en oogverblindend.

Voor degenen die graag in vrede blijven en genieten van een buitengewoon uitzicht, moeten naar het eiland Amorgos gaan waar het strand van Mikro Viokrasto de nieuwsgierigheid van veel toeristen activeert. Het ligt in het midden van de kristalheldere blauwe zee en is alleen te bereiken door te zwemmen. Het is erg klein, maar het is een echt juweeltje van de Cycladen. Wandelen op het witte zand en het verkennen van de enige aanwezige baai zal verrassend zijn.

Agios Prokopios Beach en Kalafatis

Agios Prokopios Beach

De schoonheid van de Cycladen eilanden is niet onopgemerkt gebleven en daarom zijn er stranden die al lang de Blauwe Vlag-titel hebben, zoals Agios Prokopios Beach op het eiland Naxos. De meest bewonderde eigenaardigheid is de aanwezigheid van drie kleine meren en een kleine kerk gewijd aan San Procopio. Het zand vermengd met het grind en de transparante en kristalheldere zee maken deze plek geweldig. Het wordt vaak bestormd door toeristen, maar is goed uitgerust met ligstoelen en parasols om iedereen te huisvesten.

Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Kalafatis

Mykonos, een bekend eiland in de Cycladen dat ook het koninkrijk van surfers is. Liefhebbers van de wind en de altijd wat ruwe zee gaan naar het strand van Kalafatis. Een waar paradijs voor watersporters en ook voor wie graag aan het einde van het zomerseizoen op vakantie gaat. De verrassing in deze periode staat voor de deur, sterker nog, de lokale vissers houden ervan om de kust te bevolken met hun kleurrijke boten. Een prachtige show die geassocieerd wordt met de typische witte huizen van het eiland maakt alles veel pittoresk.