10 dingen om te doen in Santorini

Betoverend, romantisch, kosmopolitisch, adembenemend … Hoe je het ook omschrijft, Santorini is een one-of-a-kind belevenis. Een droom voor miljoenen mensen over de hele wereld, het vulkanische eiland in de Egeïsche Zee roept emoties en intense gevoelens op. Hier tien dingen om te doen in Santorini.

Lees ook: 6 must sees in Rhodos

1. Wandelen rond de vulkaan en duiken in de warme bronnen

Neem een ​​boot naar Nea Kameni, in het centrum van de beroemde Caldera. Rond het eilandje Palaia Kameni zullen degenen die durven een duik nemen in de baai van Agios Nikolaos met zijn warme bronnen die het water zijn exotische oranje kleur geven!

2. Caldera van bovenaf of per boot

Vlieg per helikopter over de vulkanen die 1,5 miljoen jaar geleden actief werden of ga per boot de Caldera van Santorini over en bewonder de imposante vulkanische rotsen, waar dorpen met hyposkafa – huizen met uitbreidingen die zijdelings in de vulkanische rots zijn gegraven – zijn neergestreken.

3. Vindt je balans op de rand van de afgrond

Een wandeling maken van Fira naar Firostefani, naar Imerovigli en vervolgens Oia aan de rand van de Caldera wordt een onvergetelijke ervaring.

4. Zonsondergang in Oia

Neem je positie vroeg in Goula, Oia, en beleef deze unieke ervaring. Maak kennis met Oia van dichtbij, met zijn kleurrijke, hyposkafa-gebouwen, minimalistische kerken, huizen van zeekapiteins, oude wijnhuizen, luxe hotels, restaurants, cafés en elegante winkels.

5. Akrotiri, de Egeïsche Zee Pompeii

Akrotiri is bedekt met een ultramoderne bioklimatische schuilplaats en is een van de meest verbluffende archeologische vindplaatsen in de Egeïsche Zee.

6. Luxe accommodatie

Suites en villa’s met uitzicht op de vulkanen, zwembaden en jacuzzi’s, hyposkafa met binnenzwembad, massages en gespecialiseerde behandelingen, privédiners voor fijnproevers en lokale wijnen, butlers, helikopters en privéschepen om rond de Caldera te zeilen.

7. De wijnen van de oude wijngaard

In de bezoekersvriendelijke wijnhuizen van Santorini maak je kennis met de smaken en geuren van de wijnen die geproduceerd zijn in de 3.200 jaar oude vulkanische wijngaard. Probeer de beroemde Vinsanto en de wijnen gemaakt van de lokale druivensoorten, asyrtiko, atheri en aidani.

8. Vulkanische stranden

Perivolos en Perissa, Kamari, Vlihada, Kokkini (rood) en Aspri (wit) strand … Bewonder de rotsen die zijn gehouwen door de meest viscerale krachten van de natuur en het zwarte en rode vulkanische zand dat je daar zult vinden!

9. Bekroonde smaken met een uitzicht op de Caldera

De bekroonde chef-koks van de restaurants van Santorini zullen je de voortreffelijke en originele smaken van het eiland brengen. Probeer de lokale kerstomaten, geteeld in droge omstandigheden, tomatenpasteitjes, witte aubergines, verse kaas en lokaal geteelde komkommers.

Lees ook: De Azoren: negen eilanden om van te houden

10. Het onontdekte Santorini

De toren van Nimborio, Skaros in Imerovigli, het kasteel en de vuurtoren van Akrotiri, het oude Thera boven Kamari, de hyposkafa gehuchten van Vothonas en Karterados, Megalohori, Finikia en zijn oude wijnhuizen, die op de een of andere manier doet denken aan het landelijke Mexico, zijn maar een paar geheimen van Santorini die wachten om ontdekt te worden!