6 must sees in Rhodos

6 must sees in Rhodos

Rhodos biedt een perfecte combinatie van geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Rhodos, het grootste van de Dodekanesos eilandengroep, valt vooral op door zijn indrukwekkende oude binnenstad, de prachtige zandstranden en de romantische sfeer. Er zijn zoveel dingen om te zien op Rhodos, waaronder de uitstekend bewaard gebleven middeleeuwse stad, het pittoreske dorpje Lindos, groene parken en levendige badplaatsen, met veel hotels en toeristische voorzieningen. Hier zijn onze suggesties voor de must sees in Rhodos.

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

Rhodos Stad

Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland. Gescheiden in de oude en de nieuwe stad, onderscheidt het zich door zijn romantische sfeer, historische omgeving en verbazingwekkende architectuur. Bij een wandeling door de oude stad zul je pittoreske fonteinen, stenen bogen, oude kerken en smalle geplaveide straatjes passeren. Deze prachtige middeleeuwse plaats staat bekend om de legendarische Straat van de Ridders en het imposante Paleis van de Grootmeester.

Paleis van de Grootmeester

Het paleis, dat een ontzagwekkend gevoel geeft, is een enorm 14e-eeuws bouwwerk van Byzantijnse en middeleeuwse architectuur, bestaande uit 158 ​​kamers met met mozaïek geplaveide vloeren en fresco’s geschilderd door beroemde kunstenaars. In de middeleeuwen was het de residentie van de gouverneur en een administratief centrum. Nu zijn nog maar een klein aantal kamers open voor bezoekers, maar je kunt nog steeds de prachtige ronde torens en boogpoorten bewonderen.

Lindos: dorp en oude vindplaats

Lindos

Ten zuiden van de hoofdstad, op de hellingen van een prachtige heuvel, ligt de prachtige nederzetting Lindos. Het dorp is als amfitheater gebouwd en heeft witgekalkte huizen, met kiezelstenen geplaveide binnenplaatsen, verborgen steegjes en gebouwen in Byzantijnse, middeleeuwse en Arabische stijl. Het meest opmerkelijke deel van Lindos is de imposante Akropolis, die op de top van een rotsachtige heuvel staat en uitkijkt over de schilderachtige baai van Saint Paul.

Deze Akropolis is eigenlijk de oude stad Lindos, gesticht door de Doriërs in de 10e eeuw voor Christus, waarvan de overblijfselen zijn vroegere rijkdom onthullen. Belangrijke monumenten, zoals de tempel van Athena Lindia en de Propylaea van het heiligdom, zijn te vinden op de Akropolis.

Kallithea Beach

Kallithea Beach

Kallithea is een kosmopolitische strandbestemming ten zuiden van Rhodos-stad, beroemd om zijn mooie strand en de bronnen. Deze bronnen waren eigenlijk badfaciliteiten met therapeutisch water, perfect om verschillende ziekten te genezen. De bronnen van Kallithea werden oorspronkelijk ingehuldigd in 1929 en zijn gerenoveerd.

Seven Springs, Rhodos

Seven Springs, Rhodos

Wij houden van romantische plekjes in de natuur! En jij? Seven Springs, of Epta Piges in Rhodos, is zo’n plek. Gelegen tussen Colymbia en Archipolis, heeft deze verbazingwekkende kloof zeven sprankelende bronnen en een paar rivieren die het hele jaar door nooit zonder water komen te zitten! Op deze magische plek proef en voel je de natuur om je heen: maak een wandeling onder de pijnbomen, adem de frisse lucht in en drink verfrissend water uit de bronnen. Picknicken is ook een goed idee! Mis een wandeling door de 1 km lange tunnel die naar een glinsterend meer leidt niet. De ervaring is geweldig!

Tsambika Beach

Tsambika Beach

Het lange strand van Tsambika is ideaal om te ontspannen. Het strand biedt goudkleurig zand, kristalhelder turquoise water en ligt dicht bij het beroemde klooster van Tsambika, dat op een imposante rots staat. Het Tsambika strand, 25 km ten zuiden van de stad Rhodos, is goed toeristisch ontwikkeld met veel voorzieningen en leuke watersporten.

Lees ook: De mooiste stranden van Schotland

Vlindervallei Petaloudes

Vlindervallei Petaloudes

Als je naar de westelijke kant van Rhodos reist, vindt je het mooiste deel van het eiland, de Vlindervallei. Dit is een plaats van onmetelijke schoonheid, de natuurlijke thuisbasis van de vlindersoort Panaxia Quadripunctaria, kleurrijk en gracieus. Slenter over de voetpaden tussen weelderig groen en stromende beekjes en ervaar de magie van de vallei, die eruit ziet alsof hij uit een sprookje komt.