5 redenen waarom Aruba je volgende vakantiebestemming moet zijn

5 redenen waarom Aruba je volgende vakantiebestemming moet zijn

Bewaard in de diepblauwe Caribische zee, is Aruba een eiland van zeldzame schoonheid, gekenmerkt door ongerepte natuur en heerlijke zon: het is geen toeval dat het eiland de bijnaam “One Happy Island” heeft gekregen. We hebben hier vijf redenen op een rij gezet, waarom Aruba je de volgende vakantiebestemming moet zijn.

Lees ook: 5 redenen om St. Maarten te bezoeken

1. Paradijselijke stranden

Aruba heeft vele stranden, maar er zijn twee die je niet mag missen. Het zijn de beroemdste baaien, evenals die waar alle resorts zich bevinden en het toeristische leven geconcentreerd is: we hebben het over Palm Beach en Eagle Beach. In het betoverende Palm Beach zijn de beste hotelketens, uitgerust met alle comfort, uitstekende restaurants, winkels en natuurlijk strandbars en watersportcentra. Eagle Beach, aan de andere kant, meerdere keren erkend als een van de mooiste stranden ter wereld, is ideaal voor liefhebbers van rust, een oase om te genieten van totale ontspanning of om lange wandelingen te maken. Hier kun je ook de meest gefotografeerde bomen op het eiland bewonderen, de beroemde Divi Divi: uitgerust met stammen verweven als wollen draden, authentieke natuurlijke kunstwerken gebeeldhouwd door constante en aangename passaatwinden.

2. Wilde natuur in het Arikok-Park

Het eiland Aruba is voor 18% bedekt door een natuurreservaat, het Arikok Park. Tal van historische plekken, unieke en spectaculaire geologische formaties, en ook veel diersoorten zijn verborgen tussen de cactussen en de rijke vegetatie. Het is mogelijk om de schoonheden van Arikok Park te ontdekken door een excursie te boeken bij een van de tours op het eiland, of, als je een avonturieriefhebber bent, kun je de natuur in volledige autonomie ontdekken, misschien door een quad of een off-road voertuig te huren.

3. De koloniale architectuur van Oranjestad en de muren van San Nicolas

Aruba heeft ook schoonheden voor architectuurliefhebbers: de hoofdstad Oranjestad, gelegen aan de zuidkust, staat bekend om zijn pittoreske kleurrijke architectuur, het resultaat van de fusie tussen de Nederlandse en Spaanse stijlen. Hier zijn de huizen allemaal bedekt met pasteltinten, zoals geel, roze en blauw en er zijn musea, kleine winkels en restaurants waar je kunt genieten van uitstekende verse vis. Maar ook de stad San Nicolas, gelegen aan de zuidkant van het eiland, zal je verbazen met zijn muren bedekt met schilderachtige muurschilderingen, lokale kunstgalerijen en een authentieke en Caribische sfeer.

4. De gastronomische rijkdom en het aanbod hotels

Naast zijn sterke punten heeft het eiland Aruba ook een rijk hotelaanbod en een gastronomische variëteit. Hier vindt je zeker een verblijfplaats die aan je behoeften voldoet. Op Aruba zijn er in feite veel verschillende soorten structuren, daarom kan elke soort vakantieganger vinden wat goed is voor hem of haar. De keuken van Aruba zal een andere smakelijke verrassing zijn voor diegenen die het One Happy Island in het Caribisch gebied bezoeken: dankzij zijn culturele rijkdom heeft Aruba een extreem rijke en gevarieerde gastronomische traditie. De drie dominante invloeden in de gerechten zijn Nederlands, Zuid-Amerikaans en het Caribisch gebied: het is mogelijk om visgerechten te proeven, zoals wahoo, red snapper, dolfijnvis en barracuda die op verschillende manieren zijn klaargemaakt (gegrild, in een pan of gerookt).

Lees ook: Wat te doen op Curaçao

5. De zon

Tot slot is misschien wel het grootste fortuin van Aruba het klimaat: doordat het buiten de orkaanroute ligt, is het eiland veilig voor regen en onweer en heeft het daarom het hele jaar door een uitstekend klimaat. Aruba is het Caribische eiland met de meest zonnige dagen, ondanks dit is het toch vrij koel dankzij de passaatwinden die elke dag waaien. De gemiddelde temperatuur is 28 graden, zonder vochtigheid, met enkele pieken naar boven in de maanden mei tot oktober en naar beneden van december tot maart. Met andere woorden, de hemel op aarde!