5x de meest adembenemende berggebieden van Taiwan

5x de meest adembenemende bergebieden van Taiwan

Heerlijk eten, rijke cultuur, parelwitte stranden en nog veel meer; Taiwan heeft het allemaal. Naast totale ontspanning biedt het land ook eindeloze mogelijkheden voor reizigers die op zoek zijn naar meer inspanning. Het Aziatische eiland bestaat voor bijna twee-derde deel uit berglandschap en is daarmee het perfecte decor voor actievelingen en wandelliefhebbers. De ruim 270 bergen die Taiwan rijk is verzekeren bezoekers stuk voor stuk van de meest adembenemende uitzichten. Met het hoofd in de wolken geniet je hier van prachtige rotspartijen, kijk je uit over hooggelegen meren en aanschouw je idyllische zonsondergangen. Omdat de keuze enorm is zetten wij hieronder alvast 5 adembenemende berggebieden van Taiwan op een rij, met opties voor zowel wandelaars als doorgewinterde hikers.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

Yushan Mountain

Yushan is niet alleen de hoogste berg van Taiwan, maar zelfs van heel Noordoost Azië. Jade Mountain, zoals hij ook wel genoemd wordt, ligt in het midden van het gelijknamige Yushan National Park en is te bereiken vanuit verschillende richtingen. Een groot pluspunt aan deze plek is dat er momenteel voornamelijk locals op af komen; de berg is nog niet enorm bekend bij het grotere, internationale publiek. Als wandelaar geniet je hier dus in alle rust van het unieke landschap.

Taroko Gorge

In Taroko Gorge National Park ben je als bezoeker verzekerd van een ruig, maar adembenemend stuk natuur met hoge pieken en diepe kloven. Waan je als een echte avonturier terwijl je over de hangbruggen loopt en de wilde watervallen passeert. Dit spectaculaire gebied ligt op slechts een paar uur reizen vanaf Taipei en is daarmee perfect te combineren met een bezoekje aan deze immense hoofdstad.

Jiaming Lake

Jiaming Lake

De naam verraad al dat dit geen berg is, maar een meer. Dat lijkt misschien vreemd in dit lijstje, maar dat is het zeker niet. Jiaming Lake ligt namelijk boven op een berg en is daarmee één van de grootste bergmeren van het land. Makkelijk te bereiken vanuit Taitung, is het een fantastische bestemming voor en 2-daagse hike in het minder toeristische gedeelte van Taiwan.

Elephant Mountain

Hoewel Elephant Mountain misschien niet de hoogste berg is, is hij zeker de moeite waard. Vanaf metrohalte Xiangshan in de Taiwanese hoofdstad wandel je in ongeveer 20 minuten naar het uitzichtpunt. Hier kijk je uit over de prachtig verlichte metropool met als letterlijk hoogtepunt de Taipei 101, die ver boven de rest van de gebouwen uitreikt.

Lees ook: De ultieme Thailand eiland vakantiegids

Alishan Mountain

Last but not least: Alishan Mountain. Op de berg is het optimaal genieten van een zonsopkomst boven een zee van wolken en een populaire plek om de zonsopgang te bekijken is Zhushan Viewing Point welke je per trein bereikt. Via de Giant Trees Plank Trial wandel je over een pad van houten planken tussen eeuwenoude cipressen en kom je onderweg een prachtige tempel tegen. Tijdens het kersenbloesemseizoen in maart is een wandeling langs de Cherry Blossom Trail een absolute aanrader.