10 redenen voor een vakantie naar Taiwan

10 redenen voor een vakantie naar Taiwan

Taiwan staat bekend om zijn veelzijdigheid: fascinerende gebergten, tropische stranden en duizenden jaren oude tradities en moderniteit die samen komen. Bezoek de hotspot Taipei, beklim de hoogste berg van Taiwan of ga relaxen in een van de vele spa’s; er is hier voor ieder wat wils. Hieronder een overzicht met 10 redenen om op vakantie naar Taiwan te gaan.

 Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

Ximending Taiwan

Hotspot Taipei

Van moderne wijken zoals Ximending, dat doet denken aan Times Square in New York, tot eeuwenoude tempels; in Taipei lopen moderniteit en authenticiteit door elkaar heen. Er is genoeg te doen en te zien en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de prachtige Longshan tempel, bewonder de imposante Taipei 101 van maarliefst 508 meter hoog of ga cultuur snuiven in een van de vele musea. Op gastronomisch gebied is Taipei ook een bezoekje waard, vooral de typische xiaolongbao (gevulde dim sum) moet je geprobeerd hebben. En niet geheel onbelangrijk tegenwoordig: Taipei is op het gebied van internet een van de meest ontwikkelde steden ter wereld. Met meer dan 500 Wi-Fi hotspots door de stad, ben je continu verbonden met familie en vrienden om ze op de hoogte te houden van je reis.

Veilig

Taiwan is een uiterst gastvriendelijk land dat openstaat voor toeristen en is ook voor soloreizigers heel veilig. Een goed ontwikkelde infrastructuur en veel treinen en bussen zorgt ervoor dat je snel en comfortabel over het hele eiland kunt reizen. Daarbij is de criminaliteit in Taiwan erg laag.

yushan Taiwan

Hoogste berg van Noordoost Azië

Wat velen niet weten is dat het grootste deel van het landschap van Taiwan bestaat uit bergen. Er zijn meer dan honderd bergen boven de 3000 meter. De Yushan is met zijn 3952 meter niet alleen de hoogste berg van Taiwan, maar ook de hoogste berg van heel Noordoost Azië.

De mooiste fietsroute ter wereld

In het hart van Taiwan ligt het Sun Moon Lake, een prachtig meer met azuurblauw water dat omgeven is met beboste bergen. De drie uur durende fietstocht om dit meer heen staat bekend als een van de mooiste fietsroutes ter wereld. CNN Travel noemde deze route ‘de meest adembenemende fietsroute ter wereld’. Maar ook in andere delen van Taiwan kun je prachtig fietsen.

5500 jaar oude Chinese kunst

Het National Palace Museum wordt beschouwd als de schatkamers van Taiwan. Je kunt er ’s werelds grootste en meest waardevolle Chinese kunstcollectie bewonderen. Naast het feit dat het gebouw van de buitenkant al erg indrukwekkend is, worden er ruim 620.000 unieke objecten uit het tijdperk van de Chinese keizers bewaard in dit museum, je kijkt er echt je ogen uit.

Een culinair paradijs

Ook voor de foodies is Taiwan de place to be. De gastronomie biedt een breed scala aan gevarieerde gerechten waarbij de verschillende Chinese keukens samenkomen. Met gebruik van locale, verse producten worden traditionele gerechten bereid zoals loempia’s uit de kleioven, rijst met kip, gestoomde rijstnoodles, dim sum en oesteromeletten.

Relaxen in een van de spa’s

Aangezien Taiwan deel is van een vulkanisch eilandenketen, bevinden zich in het hele land meer dan 100 hete mineraalbronnen. De meeste bronnen liggen in het Noorden, vlakbij Taipei. Een bad in een van deze bronnen is een heel bijzondere en natuurlijke spa-ervaring. Een heel bijzondere attractie zijn de Zhaori Hot Springs, een van de drie zeewaterbronnen in de wereld.

Ultieme gastvrijheid

In Taiwan leven de vriendelijkste en meest opengestelde mensen van heel Azië. Reizigers worden met open armen ontvangen en mogen zomaar deelnemen aan alle ceremonies en tradities. Taiwan heeft 23 miljoen inwoners en er zijn 14 inheemse stammen te vinden die gasten uitnodigen om een kijkje te kunnen nemen in hun cultuur.

De mooiste baaien ter wereld

Wanneer je naar Taiwan gaat, is een bezoekje aan de Penghu archipel ook de moeite waard. De baaitjes en stranden van deze eilanden behoren tot de mooiste van de wereld. En daarbij is er ook genoeg te doen op deze eilanden, van relaxen op het strand en windsurfen tot het bezoeken van oude vissersdorpjes en tempels.

Taroko Gorge

Lees ook: De eilandidylles van Cambodja en Vietnam

Een waar natuurwonder: Taroko Gorge

In het oosten van Taiwan ligt een erg indrukwekkend natuurwonder: de uit marmer bestaande kloof van negentien kilometer lang die is uitgeslepen door een snelstromende helderblauwe rivier. De kloof loopt dwars door de bergen en komt uit in een meer. In het natuurpark van Taroko vind je onder andere zwarte beren, wilde zwijnen, herten, reptielen en allerlei vlinder- en vogelsoorten.