De eilandidylles van Cambodja en Vietnam

De eilandidylles van Cambodja en Vietnam

Waar kun je, nadat je de stadscultuur en oude bezienswaardigheden hebt opgepikt, beter tijd doorbrengen dan op weinig bezochte, perfecte, weelderige eilandontsnappingen? Duik in Cambodja diep in de geschiedenis van de tempels van Angkor rond Siem Reap en ga voor wat zeelucht op een typisch tropisch strand; in Vietnam, beleef een hectische tijd in Ho Chi Minh met zijn 4,5 miljoen scooters en schakel vervolgens een versnelling hoger op een milieuvriendelijk juweeltje, Cham Island.

Lees ook: 5 Tropische eilanden in Japan

Cambodja

Koh rong

Koh Rong – vind het klassieke paradijs op dit 78 km² grote eiland, 2,5 uur varen van Sihanoukville. Geniet van het 43 km lange witte zandstrand dat zich uitstrekt over zeven baaien en snorkel of duik in het heldere, warme water. Andere activiteiten zijn wandelen in het dichte jungle-binnenland, kajakken of motortochten. Afgezien van twee dorpen en beperkte eenvoudige strandbungalowaccommodaties, is de rest van het eiland grotendeels onontwikkeld. Een trektocht door het binnenland of een boottocht is vereist om van baai naar baai te reizen.

Koh Thmei – vlakbij het vasteland, op een korte boottocht van het vissersdorpje Koh Kchhang, ligt het kleine onbewoonde eiland Koh Thmei, met een gelijknamige cluster van eenvoudige hutten die accommodatie bieden aan toeristen. Koh Thmei maakt deel uit van het Ream National Park en herbergt 150 soorten vogels – veel zeldzame – plus de bedreigde sambar-herten en de visserskatten van Zuidoost-Azië. Kijk hoe dolfijnen langs de kustlijn springen en spot zeearenden die jagen.

Lees ook: 10 activiteiten in Taiwan

Vietnam

eilanden Vietnam

Phu Quoc – een vlucht van 50 minuten vanuit Ho Chi Minh brengt je naar deze eilandbestemming, geschikt voor zowel stellen als gezinnen. Met 37.000 hectare regenwoud, een overvloed aan diersoorten, afgelegen met palmbomen omzoomde stranden en koraaltuinen, heeft het grootste deel van het eiland de status van Nationaal Park en is er een selectie van milieuvriendelijke resorts van goede kwaliteit. De activiteiten omvatten kooklessen, bezoeken aan avondmarkten, duiken en nachtelijke inktvisvistrips.

Cham eilanden – een kleine archipel die een UNESCO-wereldbiosfeerreservaat is, gelegen op 18 km van Hoi An (30 minuten met de speedboot). Het hoofdeiland, Cham, bestaat uit twee dorpen, jungle en mooie stranden. Het is mogelijk om in het huis van een lokale familie te verblijven, onder de sterren te kamperen of te kiezen uit een reeks pensions en villa’s. Het duiken is spectaculair bij Cham Island, lunches met zeevruchten zijn niet te missen, en het kijken naar de zonsondergang en zonsopgang is magisch.