Cham eilanden, een paradijs in Vietnam

Cham eilanden, een paradijs in Vietnam

Vietnam is een land vol geschiedenis, cultuur, tradities en vooral vol indrukwekkende landschappen. De meeste mensen die besluiten naar Vietnam af te reizen, doen dit niet met een strandbestemming in gedachten. Het is echter een land met meer dan 2.000 kilometer kustlijn en hoewel de stranden niet de beste zijn in Zuidoost-Azië, kun je plaatsen vinden zoals de Cham eilanden.

Lees ook: De mooiste instagram hotspots in de Malediven

8 eilanden

De Cham eilanden liggen zeer dicht bij de prachtige stad Hoi An (slechts 15 km), in de provincie Quang Nam. Onder de lokale bevolking bekend als Cú Lao Cham, vormen ze een groep van 8 eilanden die deel uitmaken van een wereldreservaat van de biosfeer erkend door UNESCO. De acht eilanden van de Cham eilanden zijn: Hon Lao, Hon Dai, Hon Mo, Hon Kho Me, Hon Kho Con, Hon La, Hon Tai en Hon Ong. Het eiland Hon La is het grootste van allemaal en het enige bewoonde eiland. Hier zijn de prachtige witte zandstranden te vinden. De rest van de eilanden zijn rotsformaties vol met koraal om te snorkelen.

Cham eilanden, een paradijs in Vietnam

De mooiste stranden op de Cham eilanden

Zoals hierboven al vermeld, is Hon La Island het grootste eiland waar alle stranden zich bevinden. De meeste bevinden zich niet ver van de haven en de hoofdstad. De tegenoverliggende kust bestaat uit rotswanden die bij zonsondergang een prachtig uitzicht bieden, maar zonder stranden. Hier de 5 beste stranden om te bezoeken op de Cham eilanden:

Bai Bac

Bai Bac is het meest noordelijke strand van het eiland met kristalhelder water en wit zand. Er zijn meestal niet veel mensen en het is vol natuurlijke grotten. Afhankelijk van het seizoen is het echter meestal het strand waar het meeste afval zich ophoopt.

Bai Ong

Bai Ong is gelegen direct naast de haven met tal van lokale restaurants. Het is het belangrijkste strand waar alle georganiseerde tours meestal stoppen en het is meestal erg druk tijdens de lunch. De beste tijd om te bezoeken is ’s ochtends voordat de speedboten arriveren.

Bai Xep

Bai Xep is heel dicht bij de belangrijkste stad. Het is het rustigste en meest verlaten strand van het eiland, vooral omdat het niet veel schaduw biedt om je te beschutten. Het is echter degene met het fijnste en witste zand, evenals het meest turquoise water van het eiland.

Bai Chong

Een mooi strand met palmbomen en enkele lokale restaurants om te eten. Ze rekenen meestal een toegangsprijs om te zwemmen en om je toegang te geven tot kleedruimtes en drinkwater.

Bai Huong

Het meest zuidelijke strand van het eiland naast een klein vissersdorpje. Het is misschien niet de beste plek om te zwemmen, maar het kan een goede optie zijn voor vers gevangen vis.

De beste tijd om de Cham eilanden te bezoeken

Cham Island, gelegen in het centrum van de Oostzee van Vietnam, wordt beïnvloed door het tropische moessonklimaat, wat betekent dat de beste tijd om te bezoeken van maart tot augustus is. Gedurende deze tijd wordt het klimaat vochtig maar zonnig en is de zee erg kalm. In andere maanden, wanneer het moessonseizoen in september begint, wordt het eiland aangevallen door stormen en is de zee veel ruiger.

Cham eilanden, een paradijs in Vietnam

Hoe kom je bij de Cham eilanden?

Er zijn 3 manieren om bij de Cham eilanden te komen. Met de openbare veerboot, een snelle boot of een georganiseerde tour.Het kiezen van de een of de ander hangt voornamelijk af van de beschikbare tijd. Voor elke optie kun je het beste naar de haven van Ben Tau Cua Dau in Hoi An gaan.

Lees ook: Feesten en festivals in Sri Lanka

Tips voor het bezoeken van de Cham-eilanden

  • Blijf minimaal 1 nacht slapen om de prachtige stranden goed te kunnen verkennen.
  • Accommodatie is schaars en erg basic, dus het is het beste om van tevoren te reserveren.
  • In het hoogseizoen is het beter om vooraf een privéboot te huren.
  • Huur een scooter om het eiland te verkennen.
  • Neem contant geld. Er zijn geen pinautomaten op het eiland en het is bijna onmogelijk om met een creditcard te betalen.
  • Help de natuurlijke omgeving en de charme van het eiland te behouden en probeer zo min mogelijk te vervuilen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie