Top 10 mooiste eilanden van Vietnam

Top 10 mooiste eilanden van Vietnam

Met meer dan 3200 km kustlijn heeft Vietnam vele adembenemende eilanden en archipels. Ze staan ​​niet alleen bekend om hun authentieke schoonheid maar zijn ook ideaal voor een Vietnam tour met strandvakantie. Hieronder staat de lijst met top 10 mooiste eilanden in Vietnam om te bezoeken tijdens je vakantie.

Lees ook: Penang – oase van cultuur, strand en natuur

1. Ba Lua archipel

Ba Lua archipel

De Ba Lua archipel staat in de lijst van mooiste eilanden van Vietnam, gelegen in de provincie Kien Giang in de Golf van Thailand. Het bestaat uit 3 grote eilanden: Hon Heo, Hon Ngang, Hon Nhum Ba en verschillende kleine eilanden. Hier kun je de visser spelen en genieten van verse zeevruchten.

Er is een tijd dat de zeespiegel zo laag is dat je van het ene eiland naar het andere kunt lopen. Dat wordt zeker een leuke ervaring. Overal is alleen water. Bovendien kun je op zoek naar dat Robinson-gevoel ongerepte eilanden bezoeken waar niemand woont.

2. Binh Hung eiland

Binh Hung eiland

Nabij Dinh Island ligt Binh Hung Island, waar backpackers erg enthousiast over zijn. Het duurt ongeveer 5 minuten van de boothaven naar het eiland, dus er is altijd wel een boot. Het toerisme op het eiland is nog relatief rustig. Het blijft daarom primitief en wild.

Bai Nuoc Ngot is een aan te bevelen strand. Het is zo genoemd omdat er een zoetwaterbron op het strand is. Daarnaast is de prachtige Bai Kim strand met 3 aquarellen, kristalhelder zeewater en wit zand, een aanrader. Andere bezienswaardigheden van Binh Hung zijn de Hon Chut-vuurtoren, het strand van Da Trung en het eiland Dinh Ba.

3. Nam Du Island

Nam Du Island

Ook in de provincie Kien Giang blijft Nam Du Island enigszins authentiek en weg van het massatoerisme. Er zijn weinig toeristische dingen op het eiland. Dat maakt dit eiland zo aantrekkelijk. Hier kun je zwemmen bij Cay Men, Ngu Beach, Nam Du Lighthouse bezoeken en een boottocht maken naar andere naburige eilanden zoals Hon Mau, Hon Ngang.

Wat voor toeristen aantrekkelijk is aan Nam Du is service en goedkope hotels. Het is het beste om eerst contact op te nemen met lokale partners zodat ze zich goed kunnen voorbereiden. De lokale bevolking op Nam Du Island is erg gastvrij en aardig. Ze zijn zich bijzonder bewust van milieubescherming. Daarom is het eiland nog authentiek en milieuvriendelijk.

4. Cu Lao Cham eiland

Cu Lao Cham

Cu Lao Cham ligt ongeveer 15 km van Hoi An en bestaat uit 8 naast elkaar gelegen eilanden. Er zijn veel primitieve stranden op het eiland zoals bai Lang, bai Huong, bai Chong, bai Xep. Er is hier geen gebrek aan zoetwaterbron, dus er kan rijst worden verbouwd. Dit is waar toeristen in geïnteresseerd zijn. Je kunt de prachtige rijstvelden ontdekken. Hoewel een groot deel van het eiland een rotsachtige grond vormt, planten lokale mensen ook fruitbomen en bloemen.

Duik- en snorkeldiensten zijn beschikbaar op het eiland. Als alternatief kun je het dagelijkse leven van de mensen op het eiland ervaren. De mensen hier maken zich geen zorgen over eten dankzij de rijke bron van zeevruchten. Cu Lao Cham wordt ook door UNESCO erkend als biosfeerreservaat, wat het tot de mooiste eilanden van Vietnam maakt.

5. Dinh Ba eiland

Dinh Ba eiland

Het eiland Dinh Ba maakt deel uit van de provincie Khanh Hoa, op 15 km van Cam Ranh. Je  kunt het hele jaar door naar het eiland reizen. De prijs is vrij goedkoop. Kom hier om te genieten van verse zeevruchten en luieren op het prachtige strand. Dinh Ba staat bekend om bai Chuong, bai Nom en bai Nha Cu, de mooiste plekken om de zonsopgang te zien of om te duiken om koraalriffen te zien. 

6. Eiland Phu Quy (do Cu Lao)

Phu Quy

Phu Quy Island heeft verschillende namen zoals Cu Lao Thu, Cu Lai Khoai Xu, Thuan Tinh Island … Dit eiland, 120 km van Phan Thiet, is ongeveer 16 km2 groot, maar biedt veel bezienswaardigheden. Alles kan je met de bromfiets ontdekken: het graf van de oprichter van het eiland, Cape Doi of het romantische Trieu Duong-strand.

Je kunt ook Cao Cat Mountain bezoeken. Op de berg staat de Linh Son-pagode aan de rand van de rotswand en de Nui Cam-vuurtoren, de beste plek om naar de zonsondergang te kijken. Je moet zeker verse zeevruchten proberen. Het eiland Phu Quy heeft veel poëtische kustwegen die elke bezoeker fascineren.

7. Co To eiland

Co To eiland

Je kunt 1-2 dagen doorbrengen op het eiland Co To in de provincie Quang Ninh. Het enige wat je nodig hebt om het hele eiland te ontdekken, is een fiets. De bekende bezienswaardigheden op Co To zijn de vuurtoren van Co To, de pier van Van Chai of Hong Van, de haven van Bac Van, het Cau My steenrif en het kleine eiland Co To, dat geen inwoners heeft. Voor toeristen met een beperkt budget is het beter om vroeg in de ochtend de lokale markt te bezoeken en daar zeevruchten te kopen. Dan klinkt een BBQ-feestje op het strand heel goed.

8. Phu Quoc eiland

Bai Sao beach phi quoc

Phu Quoc is een van de bekendste en mooiste eilanden van Vietnam, wat op de lijst staat van mooiste winterreisbestemmingen van National Geographic. Witte, zachte, primitieve stranden zoals Bai Sao, Bai Dai en nog veel meer, samen met veel verse zeevruchten, maken het eiland zo aantrekkelijk. Andere geweldige ervaringen op Phu Quoc zijn duiken, snorkelen, nachtvissen, kijken naar de zonsondergang bij Dinh Cau, een bezoek aan het nationale park. De beste manier om het eiland te ontdekken is per bromfiets. Je kan het hotel of de herberg vragen om een ​​bromfiets te huren.

9. Ly Son Island (Cu Lao Re)

Ly Son Island

Tegenwoordig is Ly Son een populaire bestemming voor backpackers. Dit eiland is al lang bekend en is van historisch belang voor mensen in Quang Ngai en centraal Vietnam. Er zijn maar weinig comfortabele hotels voor toeristen op het eiland, dus verblijven bij een gastgezin is populairder. Kamperen is ook een leuk idee. De bezienswaardigheden op Ly Son zijn de arcade Cong To Vo, de Chua Hang-grotpagode, Hang Cau en vele andere pagodes. Naast zeevruchten is er een speciale Ly Son-specialiteit: knoflook. De meeste van de prachtige stranden liggen aan de Dao Be.

Lees ook: 9 verborgen juweeltjes in Phuket

10. Con Son Island (Con Dao)

Con Dao

Dit eiland werd bezocht door het beroemde echtpaar “Brangelina”. Het lijdt geen twijfel dat Con Dao wereldwijd bekend is. Wat Con Dao zo aantrekkelijk maakt, is de ongerepte schoonheid, hoewel hier veel luxe hotels en resorts zijn gebouwd. Toeristen kunnen de Hang Duong National Cemetery en de Con Dao Prison bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van Vietnam. Con Dao is ook een ideale plek voor een strandvakantie dankzij de prachtige stranden zoals Bai Dam Trau en Hon Bay Canh.