7 attracties op Antigua en Barbuda

7 attracties op Antigua en Barbuda

Als het om de bestemming Antigua en Barbuda gaat, heerst er vaak de opvatting dat men ‘een kant moet kiezen’ en zich daaraan moet houden. Maar waarom zou je je beperken tot slechts één van deze opmerkelijke zustereilanden als je het plezier en de ontdekkingstocht kunt verdubbelen door beide te ervaren? Met een overvloed aan kustplaatsen, een bruisend nachtleven, resorts en historische bezienswaardigheden is Antigua een boeiende bestemming boordevol opwinding. Ondertussen lonkt Barbuda als een afgelegen en rustig toevluchtsoord omringd door een beschermende ring van koraalriffen, dat een toevluchtsoord biedt voor zeldzame vogels en beschikt over pittoreske roze zandstranden. Bereid je voor om betoverd te worden terwijl we de buitengewone attracties van Antigua en Barbuda onthullen en de fantastische ervaringen die je te wachten staan. Natuurlijk kunnen we niet alles vermelden: gebruik de onderstaande lijst voor wat inspiratie om je eigen dynamische reisroute samen te stellen.

Lees ook: 10 dingen om te doen op Barbados

Antigua

Terwijl zonlicht de lucht boven Falmouth Harbour schildert, wordt de ware allure van Antigua op prachtige wijze onthuld. Terwijl je bovenop het schilderachtige uitzicht op Shirley Heights staat, glooien de weelderige heuvels sierlijk naar beneden en onthullen perfecte stranden en uitnodigende azuurblauwe wateren. In de levendige straten van St. John’s weerklinken het hart en de ziel van Antigua door de warme glimlach van de bewoners en de tijdloze charme die wordt uitgestraald door de historische kerken en kunstgaleries.

Nelsons Dockyard: Gelegen in English Harbour, dateert dit historische juweeltje uit de Georgische periode. Deze voormalige Britse marinewerf, nu UNESCO-werelderfgoed, was van cruciaal belang in het oostelijke Caribisch gebied en bood onderdak, verzorging en een strategische basis voor de Britse vloot. Na restauratie in de 21e eeuw dienen de gebouwen nu als kantoren, restaurants, hotels, winkels, musea en overheidsdiensten. De bekwame Afrikaanse arbeiders richtten de Dockyard in 1974 op en bouwden en onderhielden de faciliteiten, en bleven bijdragen aan de jachtindustrie van Antigua, een belangrijke economische kracht. Nelson’s Dockyard is een bewijs van de maritieme geschiedenis van Antigua en de blijvende erfenis van het Afrikaanse erfgoed, waardoor een boeiende mix van verleden en heden ontstaat.

Sheer Rocks

Sheer Rocks: Gelegen in een ongeëvenaarde omgeving, majestueus gelegen op een rotsachtige klif in het midden van de prachtige westkust van Antigua, is dit restaurant bijna een resort op zich. Vanaf dit unieke uitkijkpunt worden bezoekers geboeid door de uitgestrekte vergezichten van de kustlijn en de blauwe zee beneden. Deze ideale setting is perfect voor een uitstekende eetervaring met zorgvuldig geselecteerde seizoensgebonden ingrediënten en kruiden. Of je je nu overgeeft aan de voortreffelijke keuken, geniet van handgemaakte cocktails, of gewoon jezelf onderdompelt in de magische sfeer met een dagpas bij het zwembad: elk moment dat je hier doorbrengt, is betoverend.

Dickenson Bay: Met zijn zachte witte zand, zachte golven en veilig ondiep water staat Dickenson Bay bekend als een van de mooiste stranden van Antigua. Dickenson Bay beschikt over ongerept zand waar je je kunt ontspannen en genieten van de warmte van de zon terwijl je luistert naar de ritmische golven op de achtergrond. Het ondiepe water maakt het een ideale zwemplek, vooral voor gezinnen met jonge kinderen. Avontuurzoekers kunnen spannende activiteiten ervaren om aan deel te nemen. Van jetskiën en wakeboarden tot parasailen, tubing, kajakken, snorkelen en duiken, er is iets voor elke waterliefhebber. Dickenson Bay strekt zich ongeveer anderhalve kilometer uit en biedt voldoende ruimte om te verkennen, tot rust te komen en dierbare herinneringen te creëren.

Barbuda

Gelegen ten noorden van zijn broer, presenteert Barbuda zichzelf als een ongerept portret van de ongerepte Caribische natuur. De levendige riffen en kustgrotten contrasteren met een uitgestrekte lagune in het binnenland, waar levendige paringsvertoningen van roodkeelfregatvogels de toeschouwers boeien. De aantrekkingskracht van Barbuda ligt in het dunbevolkte landschap, waar roze zandstranden een buitenaardse rust uitstralen.

Nobu Robert De Niro

Culinaire onderneming Nobu, eigendom van Robert De Niro: Met vijf privécabana’s, waarvan er één exclusief gereserveerd is voor VIP’s, kun je hier genieten van een royale loungeruimte en privédiners. Een toegewijd team van persoonlijke gastheren zorgt voor al je wensen, met een exclusief menu voor elke smaakpapil. Met luxe snacks, handdoekenservice en op verzoek de mogelijkheid tot massages aan het strand, zorgt de beachclub voor een verwende ontsnapping. Een loungebar in Caribische stijl nodigt uit om getuige te zijn van verbluffende vertoningen van gerechten in Nobu-stijl, bereid met de meest verse vangst van de dag, waar zelfs legendarische Barbudan-kreeften bij betrokken kunnen zijn. Terwijl gasten van hun maaltijden genieten, kunnen ze genieten van sake en tropische cocktails, terwijl ze uitkijken over de schilderachtige wateren op slechts een steenworp afstand.

De grotrotstekeningen bij Two Foot Bay: De grotten bij Two Foot Bay verbergen een geheim wandtapijt… en een ongelooflijke rijkdom aan dieren in het wild. Bezoekers kunnen vleermuizen, krabben, leguanen en vogelsoorten zoals keerkringvogels tegenkomen te midden van de gevarieerde flora en fauna. Eeuwenlang hebben Barbudanen deze grotten gebruikt om te kamperen en ze namen als ‘The Fridge’ te geven vanwege hun rustige en verfrissende sfeer. Een opmerkelijke grot, Indian Cave, toont rotstekeningen achtergelaten door de Arawak of Siboney, de oorspronkelijke bewoners van Barbuda, en biedt een kijkje in het oude erfgoed van het eiland.

Two Foot Bay

Lees ook: De stranden van Anguilla – 33 mogelijkheden

Pink Sand Beach: Gelegen tussen Spanish Point en Palmetto Point, is het roze strand van Barbuda een boeiend gezicht om te zien. Dit stuk kustlijn is bereikbaar via een spannende boottocht naar het nabijgelegen Frigate Bird Sanctuary en vertoont een prachtige roze tint gecreëerd door kleine schelpen. Bekend als een van de rozeste stranden in het Caribisch gebied, varieert de intensiteit met de seizoenen, waardoor een heerlijke eb en vloed van helderheid ontstaat. Dit strand, dat een indrukwekkende 12 km lang is, is ideaal voor het vastleggen van een fotografisch aandenken aan je tijd in Barbuda.

Fregatvogelreservaat: Het uitgestrekte Codrington Lagoon National Park is het grootste moerasland in Antigua en Barbuda. Dit nationale park beslaat ongeveer 26,5 mijl en omhult de gehele westelijke kustlijn van Barbuda, met daarin een opmerkelijk ongerepte lagune. Er zijn maar weinig mangrovelagunes in het Caribisch gebied die kunnen wedijveren met het behoud dat in Codrington te zien is, waardoor het een plek van groot mondiaal belang is geworden. Codrington Lagoon fungeert als een toevluchtsoord voor dieren in het wild en herbergt de grootste kolonie prachtige fregatvogels in het Caribisch gebied en het westelijk halfrond, met ongeveer 5.000 wezens die door de lucht vliegen.