7 dingen om met kinderen te doen op Malta

Dingen die je met kinderen kunt doen op de Maltese eilanden

Op Malta is plezier gegarandeerd voor iedereen, maar laten we het niet ontkennen: er wordt speciale aandacht besteed aan kinderen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de vele openbare speeltuinen die in de steden te vinden zijn, altijd goed onderhouden en uitgerust, zoals de onlangs geopende speeltuin in Rabat, net buiten Mdina, de oude hoofdstad van Malta.
Maar het is ook te zien aan de talrijke attracties voor gezinnen. Hier zijn enkele belangrijke voorbeelden, ook al is de lijst veel langer.

Lees ook: Ontdek de magie van het eiland Comino

Popeye Village

Een echte klassieker. Deze reconstructie van een grappig vissersdorpje werd eind jaren 70 gebouwd om de opnames van de film Popeye met wijlen Robin Williams mogelijk te maken en werd vervolgens opengehouden om het themapark gewijd aan de sterkste zeeman ter wereld te huisvesten. Een cluster van gekleurde houten huizen kijkt uit over Anchor Bay, een betoverende plek waarvan de transparante zee een van de meest gefotografeerde in Malta is. Het dorp is nu een pretpark dat zijn aanbod aanpast aan het seizoen – in de zomer wordt het bijvoorbeeld ook een badhuis – waar het altijd mogelijk is om Popeye, Olivia en Brutus te ontmoeten die verwikkeld zijn in een grappige sketch.

Esplora

De naam van dit museum is een garantie. Een concentraat van experimenten en ervaringen om kinderen de fenomenen van de natuur te laten ontdekken die ze uit de eerste hand kunnen uitproberen en de principes van de wetenschap kunnen benaderen terwijl ze plezier hebben. Het museumcomplex omvat ook een wereldkaart met een karakteristieke bolvorm die, gezien zijn positie met uitzicht op de Grand Harbour, gemakkelijk te zien is vanaf de zee, misschien tijdens een leuke oversteek van de haven.

Mini-cruises

Je een piraat voorstellen bij een bezoek aan een archipel is gemakkelijk en nog gemakkelijker om een ​​zeehondensensatie op Malta te garanderen, door de monumentale haven over te steken aan boord van een Dhajsa die de hoofdstad Valletta scheidt van de Drie Steden: een korte, maar erg goedkope cruise op een typische Maltese boot. Als alternatief is het mogelijk om te gaan vissen aan boord van een luzzu, de klassieke lokale vissersboot met onmiskenbare kleuren, of tot slot het hele gezin te verwennen door een zeilboot te huren en je lui te laten wiegen door de golven terwijl je voor de kust aangemeerd ligt, weg van de drukte van de toeristen.

Playmobil Fun Park

Als het een probleem is om de zee op te gaan, is er altijd het levensgrote Playmobil Pirates-galjoen om op te klimmen en “Board!” te roepen. Het park is verbonden met de Playmobil-productiefabriek in Malta en heeft een buitenruimte waar je je onderdeel kunt voelen van denkbeeldige scenario’s als een echt personage van het beroemde merk, spelend tussen sprookjesachtige kastelen, ridders en piratenschepen. In het binnengedeelte daarentegen is er een cafetaria en een gedeelte waar je zelf je eigen Playmobil-wereld kunt bouwen.

National Aquarium Malta

De zee is duidelijk een belangrijk onderwerp voor Malta. Het nationale aquarium is een klein juweeltje waar je meer te weten kunt komen over de mariene flora en fauna die kenmerkend zijn voor de Maltese eilanden. Een van de bijzondere kenmerken van deze attractie is de onderwatertunnel die bezoekers een echte duik laat maken … droog.

Segway-routes

Wandelingen, autoritten en misschien fietstochten zijn prima, maar op een Segway? Hoe leuk kan het zijn om een ​​Segway-excursie langs een klif te maken of zelfs om een ​​beslist dynamischer bezoek te brengen aan een iconische plek als de stad Valletta?

Lees ook: 8 highlights van Gozo die je niet mag missen!

Rolling Geek

De leukste manier om Vittoriosa, een van de Drie Steden en ook wel Birgu genoemd, te bezoeken, is vrijwel zeker aan boord van een van deze elektrische golfkarts. De steegjes van de oude stad gesticht door de ridders zullen geen geheimen meer hebben, ook omdat het bezoek vergezeld gaat van een welsprekende audiogids die elke etappe beschrijft.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie