De leukste activiteiten op île de Ré

De leukste activiteiten op île de Ré

Wat weet jij over het beroemde Ile de Ré? Gelegen in de Golf van Biskaje, is het het 4e grootste eiland van Frankrijk. We nodigen je uit om de activiteiten van dit kleine hoekje van het paradijs te ontdekken, perfect voor een verblijf met het gezin.

Lees ook: Waarom je het eiland Île d’Yeu moet bezoeken

Activiteiten op waterbasis

Hoe kun je praten over de must-see van het eiland zonder alle mogelijkheden te verkennen om van de zee te genieten? Als het mogelijk is om te duiken, weet dan dat er op het eiland nog tal van andere wateractiviteiten beschikbaar zijn. Waarom zou je, zonder een professional te zijn, geen boottochten maken met je gezin, en misschien vissen met je kinderen? Of je nu besluit je eigen boot te huren of dat je kiest voor een rondvaart, alles is mogelijk om te genieten van de frisse lucht van het eiland! En voor de atleten kunnen activiteiten zoals stand-up paddle, windsurfen en waterskiën worden geleerd dankzij lessen voor alle leeftijden en niveaus. Je hoeft alleen maar te kiezen!

De stranden

Comfortabeler op aarde dan in het water? Misschien wil je gewoon genieten van de overvloedige stranden van het eiland, of watersporten beoefenen. Als je met jonge kinderen gaat, weet dan dat de “beach of children”, zoals de naam laat zien, hun gelukkig zal maken. Met diverse activiteiten, waaronder stimulerend spel vanaf 3 jaar en allerlei teamspellen voor de ouderen, heb je de garantie op een geslaagd familie-uitje! Dit strand is echter alleen geopend van juli tot augustus, maar geen zorgen: je kunt genieten van gezinsmomenten op verschillende stranden zoals Montamer. Wandelingen, vliegeren en restaurants met lokale specialiteiten, iedereen zal tevreden zijn!

Fietstochten

Houdt je echter van een groene en kruidachtige natuur, dan is een fietstocht door de wilde heidevelden perfect voor jou. Met meer dan 110 km aan fietspaden is het eiland perfect om te fietsen en zelfs bereikbaar voor degenen die niet van sport houden. Het pad is vlak en belooft mooie uitzichten op de omringende natuur, waar je even tot rust kunt komen terwijl je de landschappen bewondert.

Wandelingen

Wandelliefhebber? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met paden van verschillende routes voor zowel beginners als professionals, is ile de Ré de perfecte plek om te genieten van wandelingen. In het bos in het noorden en het zuiden van het eiland mag je deze frisse lucht niet missen!

Paardrijden

Paardrijden maakt deel uit van de hoofdactiviteit van het eiland. Profiteer zowel voor kinderen als volwassenen van deze reis aan zee en probeer paardrijden! Deze ritten zullen je in staat stellen om te genieten van de natuurlijke landschappen en tijd door te brengen met onze dierbare dierenvrienden. Als de kinderen waarschijnlijk niet degenen zullen zijn die overtuigd zullen zijn, laat jij je dan verleiden?

Lees ook: 6 eilanden aan de Franse Atlantische kust

Bezoeken

île de Ré

De klokkentoren van Saint-Martin

Cultuurliefhebbers zullen blij zijn te horen dat het potentieel van het eiland niet ophoudt bij de natuur: het is ook een ware schat voor liefhebbers van geschiedenis dankzij de verschillende pittoreske dorpjes, in het bijzonder dat van Saint-Martin-De-Ré. Onder de bekendste bezienswaardigheden komt de klokkentoren op de eerste plaats. De kerk van het dorp, die in de heuvels twee keer werd verwoest in de 16e en 17e eeuw, biedt een panoramisch uitzicht op het eiland. Vanaf de top van deze 117 treden zul je de schoonheid van de ommuurde stad waarderen, vooral bij zonsondergang. De vestingwerken van de stad staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, wat het belang ervan onderstreept.

Het museum Ernest Cognacq

Om meer over de geschiedenis van het eiland te ontdekken, moet je naar het museum Ernest Cognacq gaan! Via archeologisch meubilair, decoratieve kunst, kunstcollecties en geschiedenis bezit het museum veel meesterwerken en getuigt het van het culturele erfgoed en de economische groei van het dorp… Een essentiële activiteit om de bestemming te begrijpen, en de belofte om jezelf cultureel te verrijken zelfs tijdens vakanties.

Thalasso en welzijn

Eindelijk, voor het grootste plezier van degenen die graag voor zichzelf zorgen, is Ile de Ré een expert op het gebied van lichaamsverzorging. Dankzij een frisse lucht en een verkwikkend klimaat beschikt het eiland over vele thermen en Thalasso- of Balneo-gebieden. Wat is het verschil? Terwijl thalassotherapie natuurlijke stoffen uit de mariene diepten zoals algen of zeewater gebruikt, werkt balneotherapie met zoet water en vaak met essentiële oliën. Of je nu de voorkeur geeft aan de eerste vanwege het natuurlijke aspect of de tweede vanwege het cocoongevoel, de centra ontbreken niet op het eiland!