De minst bekende bezienswaardigheden in de West Midlands

De minst bekende bezienswaardigheden in de West Midlands

Met prachtige statige huizen, bloeiende tuinen en oude kastelen trekt West Midlands in het hart van Engeland op het eerste gezicht aan met een hele reeks populaire bezienswaardigheden. Maar er is ook veel te ontdekken naast de klassieke toeristische steden in de provincies langs de vele kanaalpaden – sommige plaatsen worden zelfs als echte insidertips beschouwd.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Schotland

Coventry Cathedral

Er hangt een heel bijzondere sfeer in de indrukwekkende Coventry Cathedral in de gelijknamige stad net ten oosten van Birmingham. Hoewel er twee kathedralen op de plek staan ​​- waarvan er één de Anglicaanse bisschopszetel is die momenteel in gebruik is – zijn het vooral de kathedraalruïnes van St. Michael’s, die in de Tweede Wereldoorlog werden verwoest, die bezoekers van de stad fascineren. Tegenwoordig zijn alleen de buitenmuren van de kerk, die begin 15e eeuw werd voltooid, overgebleven, maar als je ze in het juiste licht bekijkt, straalt de plek een heel bijzondere magie uit.

Boottocht op Dudley Canal

De dagelijkse boottochten van de Dudley Canal Trust leiden naar een geheime wereld van tunnels naar kalksteengrotten en tunnels. De ontspannen boottocht op het Dudley Canal duurt ongeveer 45 minuten door verborgen meren en kleurrijk verlichte tunnels, langs groen begroeide rotswanden en verbazingwekkende koepels die de natuur in miljoenen jaren heeft gecreëerd.

Met een locomotief reizen tussen Shenton en Shackerstone

Je kunt iets sneller reizen op de historische Bosworth Battlefield Line tussen Shenton en Shackerstone in het westen van Leicestershire. Op bedrijfsdagen worden hier stoom- of diesellocomotieven ingezet, bestuurd door vrijwillige, vaak gepensioneerde machinisten, maar ook door historische personenauto’s. Het slagveld waarnaar de linie is vernoemd verwijst naar de historische Slag om Bosworth in 1485 tussen de rebellen onder Henry Tudor en het leger van koning Richard III. Het informatiecentrum over het historische slagveld ligt niet ver van het station in Shenton.

Bezoek de oudste pub van Groot-Brittannië

Er zijn ook veel kleine stadjes met enkele oude pubs die een beetje buiten de gebaande paden liggen. Een van de mooiste en oudste van Groot-Brittannië is “The Royal Oak” in het dorp Cardington in Shropshire, vlakbij de grens met Wales. Het 15e-eeuwse gebouw huisvest sinds het midden van de 17e eeuw een herberg en is daarmee een van de oudste pubs van het land. De legendarische fidgettaart gemaakt van spek, cider, appels en bladerdeeg is een traditioneel gerecht uit Shropshire dat leden van de koninklijke familie hier hebben gegeten.

Worcester

In het zuiden van de regio ligt de stad Worcester direct aan de rivier de Severn, de langste rivier van het land. Op amper 10 minuten lopen van de waterkant ligt het 800 jaar oude Commandery Building, waar je je kunt onderdompelen in de eeuwenoude geschiedenis van de Engelse Burgeroorlog. Ook een bezoek waard: de Broadway Tower in de gelijknamige stad, net ten zuidoosten van Worcester, aan de rand van de Cotswold Hills, is bij goed zicht een ideaal startpunt voor je volgende verkenningstochten. Vanaf hier heb je een overzicht van een tiental Engelse counties.

Lees ook: Topbestemmingen in het zuiden en westen van Ierland

Back to Backs

Wie in Birmingham zelf naar geheimen zoekt, vindt ze in de ‘Back to Backs’, die laat zien hoe arbeiders in de 19e eeuw in de steden van het geïndustrialiseerde Engeland leefden. Het appartementencomplex rond de laatst overgebleven klassieke binnenplaats van de stad doet nu dienst als museum en herbergt naast origineel ingerichte appartementen en winkels ook een snoepwinkel uit de jaren dertig, waar je nog steeds kunt winkelen.