De mooiste stranden in Phuket

Karon beach Phuket

Op zoek naar een perfecte strandvakantie in Phuket? Het favoriete eiland van Thailand is perfect gelegen in de warme en rustige wateren van de Andamanse Zee en is de thuisbasis van enkele van de meest iconische stranden van het land. Je vindt de meeste van hen langs de heldere beboste westkust, waar het eiland ook veel luxe badplaatsen, spa’s en restaurants herbergt. Bekijk onze top tien mooiste stranden in Phuket voor de beroemdste hotspots voor zonaanbidders, samen met een paar minder bekende juweeltjes buiten de gebaande paden.

Lees ook: 9 verborgen juweeltjes in Phuket

Kata Beach

Dit halvemaanvormige strand is een van de populairste stranden van Phuket, mede dankzij de uitstekende branding. Van mei tot november zorgt de moesson ervoor dat deze deining echt op gang komt. Je vindt ook verschillende strandbars aan de zuidkant en een paar grote hotels die rechtstreeks toegang bieden tot het strand. Of je nu de golven op gaat of gewoon van het uitzicht geniet, Kata Beach is een must tijdens je verblijf in Phuket.

Mai Khao

Gelegen op ongeveer een uur rijden van Patong en een wereld verwijderd van de drukkere en beruchtere locaties van Phuket, biedt Mai Khao rust en stilte in de tropische zon. Verschillende uitstekende vijfsterrenhotels zijn opgedoken langs het Mai Khao-stuk, waardoor dit een comfortabele en idyllische plek is om je reis rond het eiland te onderbreken. Tijdens de moessonperiode kan de deining behoorlijk sterk worden, met diep water net voor de kust. Kom hier voor schone en overzichtelijke stranden, met woeste golven.

Laem Singh

Exclusief, afgelegen en de reis waard, Laem Singh is alleen per boot te bereiken. Dit maakt het een avontuur op zich! Bij aankomst ontdek je ongerepte en pittoreske witte zandstranden, met minder drukte dan elders. Kijk uit naar de boten die vertrekken vanaf de stranden van Kamala of Surin en dan ben je er bijna.

Bang Tao

Bang Tao is de thuisbasis van een levendige kleine gemeenschap en het strand is enorm populair bij de lokale bevolking. Reizigers en expats hebben gehoord van de drukte rond deze plek, maar er is nog niet veel gebouwd. Bang Tao heeft onlangs Surin vervangen als het favoriete strand van de regio, nadat het de rij van populaire restaurants en strandclubs had verloren. Bij Bang Tao kun je kiezen uit een reeks eigenzinnige bars, restaurants en zelfs hotels net achter de boomgrens.

Phuket

Kata Noi

De kleine neef van het nabijgelegen Kata-strand in het noorden, Noi, is een van de schoonste stranden van Phuket, vooral dankzij het Katathani Resort, dat helpt bij het onderhouden van de strandgebieden. Het strand zelf heeft zacht goudkleurig zand dat langzaam afloopt naar de zee, waar de zeebodem grotendeels uit zand bestaat, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen. De zuidingang biedt meer privacy en ligt dichter bij een gebied dat perfect geschikt is om te snorkelen. Deze ingang bevindt zich helemaal aan het einde van de strandweg. Als je iets rustigers en ontspannends wilt, is Kata Noi precies goed.

Nai Harn

Beschut door een inham van een getijdenlagune, is deze ansichtkaartomgeving net zo populair bij de lokale bevolking als bij bezoekers. Het gebied is ongebruikelijk omdat het vrijwel geen ontwikkeling heeft langs de ruimtes net achter het strand, wat deze plek een huiselijk en natuurlijk gevoel geeft. Je zult een tempel vinden, samen met enkele lokale snackbars en cafés, en een grote kunstmatige lagune met een klein eiland in het midden – de perfecte plek voor een picknick.

Nai Yang

Nai Yang Beach, genesteld tussen Sirinat National Park en de internationale luchthaven, staat bekend als een locatie waar je mooie foto’s kunt maken van laagvliegende vliegtuigen. Er is ook een reeks bars, winkels en kleine hotels aan het ene uiteinde van het strand, plus vele uitstekende kleine restaurants langs het hoofdgedeelte, voor alle budgetten en smaken.

Kamala

Kamala’s strand heeft recentelijk een ontwikkeling doorgemaakt en is een populaire keuze voor zonaanbidders op het eiland. Kamala loopt van noord naar zuid aan de westkust van Phuket, met aan beide uiteinden kleine landtongen. Op deze eindpunten zijn de stromingen veel rustiger, zelfs op ruigere dagen, en het zwemmen is uitstekend; het ondiepe water zorgt voor veilig zwemmen in een gebied dat veel groter is dan andere stranden. Dit maakt Kamala een ideale bestemming voor gezinnen met jonge kinderen.

Ao Yon

Ao Yon, een rustig en bescheiden stukje zand aan de oostkust van Phuket, is het perfecte toevluchtsoord om te ontspannen met het gezin en wat zonnestralen op te vangen. Hier vindt je een scala aan kleine bars en restaurants langs de kust, waaronder The Cove, waar je een lichte hap kunt eten, kunt genieten van een drankje bij zonsondergang en zelfs je verblijf kunt verlengen als je daar zin in hebt.

Lees ook: De ultieme gids voor Cat Ba Island

Ya Nui

Ya Nui-strand is een charmante kleine baai, weggestopt in een inham tussen het Windmill Viewpoint en de beroemde Promthep Cape op het meest zuidelijke puntje van Phuket. Dit is een ideale plek om te snorkelen, te zonnebaden en van de zon te genieten. Voor de prijs van een motorrit in de zon kan dit kleine stukje paradijs helemaal van jou zijn.