De top 5 gevaren van reizen

De top 5 gevaren van reizen

Reizen is altijd een spannend vooruitzicht. Het idee om een gloednieuwe plek vele kilometers verderop te verkennen, is iets waar we allemaal van genieten en waar we naar uitkijken. Reizen naar het buitenland moet echter altijd met de nodige voorzichtigheid en voorbereiding worden behandeld, aangezien er veel risico’s aan reizen verbonden zijn. Blijf lezen om meer te weten te komen over 5 gevaren van reizen.

Lees ook: Zo voorkom je dat je ziek wordt op vakantie

Insecten, beten en buik

Een prominent ‘gevaar’ van reizen is wat bekend staat als insecten, beten en buik. Insecten’ verwijst naar slechte accommodatiestandaarden, vooral ervaren door degenen die backpacken en proberen kosten te besparen op waar ze verblijven. Lagere accommodatiestandaarden brengen het risico van blootstelling aan bedwantsen en andere mogelijk schadelijke dieren met zich mee.

‘Beten’ kunnen verband houden met mogelijke blootstelling aan hondsdolheid, voornamelijk van honden, katten en apen, maar ook van warmbloedige dieren. Het is vooral een probleem voor mensen die op safari zijn, maar kan gevolgen hebben voor degenen die van stad naar stad reizen. Een onderschat risico houdt verband met mensen op de fiets waar dieren, met name honden, vaak voor bewegende benen gaan. Elke beet (meestal muggen) kan leiden tot vreselijke huidirritatie en zelfs cellulitis als deze niet vroeg en effectief wordt behandeld. Muggen kunnen meer dan alleen malaria overbrengen, dus reizigers moeten zich ervan bewust zijn dat als ze worden blootgesteld aan muggen (evenals zandvliegen en tseetseevliegen), er altijd zorg nodig is om aandoeningen zoals dengue, chikungunya en zika te voorkomen.

‘Buik’ is vrij eenvoudig. Veel reizigers willen de lokale keuken van het land waar ze zijn ervaren. Vaker dan wordt aangenomen kan dit leiden tot darm-/buikklachten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het risico van het gebruik van kraanwater (en ijs van kraanwater) en van al het onvoldoende verhitte voedsel, maar vooral schaaldieren, die bijna altijd het grootste individuele risico vormen omdat de schaal het effect van warmte op het eetbare vermindert. deel. Persoonlijke hygiëne voor de maaltijd is absoluut noodzakelijk en eten in drukke restaurants helpt. Vrouwelijke reizigers moeten zich er ook van bewust zijn dat diarree de opname van de anticonceptiepil teniet kan doen.

Een minder erkend probleem heeft betrekking op mensen met een significante onderliggende allergie, bijvoorbeeld noten, waarbij in veel regio’s de werkoppervlakken mogelijk niet goed worden schoongemaakt na het bereiden van een nootgerelateerde maaltijd voordat de volgende wordt bereid.

Verkeersongevallen

Niet uniek voor een specifieke regio, maar het is van vitaal belang dat reizigers niet alleen op de hoogte zijn van de wetten rond de wegen van het land waarin ze zich bevinden, maar ook van de normen van regelmatige weggebruikers in dat land.

In veel landen in Europa bijvoorbeeld, terwijl een voetgangersbord groen is, mogen voertuiggebruikers door het licht rijden als er geen voetgangers in zicht zijn. Hierdoor lopen voetgangers een aanzienlijk risico op letsel als ze de weg oversteken vanuit gebieden met beperkt zicht.

In sommige regio’s over de hele wereld zijn de afbakeningen van de weg minder gestructureerd dan we hier gewend zijn. Op deze wegen moet extra voorzichtig worden genavigeerd om mogelijke verkeersongevallen te voorkomen. Dit kan ook een probleem zijn bij het rijden door gebieden met vrij rondlopende dieren die in een oogwenk de weg op kunnen dwalen

Blootstelling aan de zon

Iets van specifieke zorg voor de reiziger met een lichte huid, maar in het algemeen voor iedereen die naar een warm klimaat reist, brengt een verhoogde blootstelling aan de zon in het buitenland in vergelijking met hier een groot aantal gevaren met zich mee waartegen moet worden beschermd.

De risico’s variëren van lichte verbranding tot een zonnesteek of zelfs de ontwikkeling van melanoom als gevolg van langdurige blootstelling. Ze moeten allemaal worden overwogen en tegen worden beschermd door de juiste en frequente toepassing van SPF-producten. Zelfs met gebruik van zonnebrandcrème moeten reizigers waar mogelijk blootstelling aan hoge temperaturen gedurende een lange periode vermijden.

Watergerelateerde risico’s

Dit is een risico waar je rekening mee moet houden, waar je ook naar toe gaat. In het water kan veel plezier worden beleefd. Surfen, zeilen, zwemmen en nog veel meer. Het water kan echter een zeer gevaarlijke plek zijn. Wanneer je naar meer exotische locaties reist, kunnen er een aantal risico’s in het water zijn, zoals haaien, krokodillen of andere roofdieren die niet hier voorkomen.

Naast de gevaren van levende wezens in het water, is het een goede gewoonte om jezelf vertrouwd te maken met de aard van het water waar je in de buurt zult zijn. Getijdenkaarten zijn handig om te lezen, aangezien één malafide stroming het verschil kan zijn tussen een plezierige dag op zee en een ramp.

Lees ook: Voorkom een vakantieramp met deze reizigers checklist

Verloren/vertraagde bagage

Een ding dat buiten de controle van de reiziger ligt, maar toch een inherent risico is bij reizen, is de mogelijkheid dat bagage verloren gaat. Dit is vaak een groter risico bij low-budget luchtvaartmaatschappijen waar niet voldoende voor bagage wordt gezorgd. Iedereen die reist met medicijnen moet zich bewust zijn van de mogelijkheid dat hun bagage verkeerd wordt geadresseerd en alle mogelijke voorzieningen treffen om dit risico te bestrijden, zoals het meenemen van eventuele recepten die ze bij zich hebben.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie