Dingen om te doen in Guernsey in de winter

Dingen om te doen in Guernsey in de winter

Met de mooiste winterwandelingen is het Kanaaleiland Guernsey een heerlijk toevluchtsoord om te onthaasten en te ontsnappen aan de winterblues. We zetten hier wat dingen om te doen in Guernsey op een rij.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Jersey in de herfst

Lekker uitwaaien in een mild klimaat

Geen warme winterzon op het nabije Guernsey, maar het klimaat is zeer mild. Allerlei tropische planten en vruchten gedijen hier en sneeuw is een alles ontregelende zeldzaamheid. Om heerlijk uit te waaien en bij te komen is dit dé bestemming. Probeer de ‘Ruettes Tranquilles’ in het binnenland, de benaming zegt het al: rustige wegen waar auto’s niet harder mogen dan nog geen 30 km p/u en wandelaars en fietsers voorrang hebben.

Wandelen

De noord- en westkust staan bekend om de wandelpaden met prachtige vergezichten over baaien en uitestrekte zandstranden. Meer uitdaging bieden de klifpaden aan de zuidkust. Panoramische kliffen en uitzichten op de eilanden Herm, Sark, Brecquou en Jethou. Dit is het landschap dat Renoir inspireerde tot zjin mooiste stukken.

Bezoek Lihou island

Op Guernsey’s meest westelijke punt wordt Guernsey van Lihou island door hoogtij gescheiden. De getijverschillen van de Kanaaleilanden behoren tot de extreemste ter wereld. Bij laag water verschijnt Guernsey’s eigen ‘Yellow Brick Road’ naar het eiland waar een ruïne van een 12e eeuws Benedictijner klooster staat.

Gezellig pubs

Om weer op kracht te komen zijn overal op Guernsey gezellige country pubs die hartige lokale gerechten serveren, zoals de traditionele bean jar, of een tea room waar ze de overheerlijke Guernsey gâche, een soort vruchtencake, serveren.

Lees ook: 5x de leukste activiteiten voor outdoorfanaten in Wales

Ook in de winter is Guernsey dan ook een heerlijke bestemming om uit te waaien en te ontstressen. Een verrassende bestemming ook vanwege het milde klimaat en de bijzondere Frans/Engelse sfeer. Er zijn in de winter geen directe vluchten, maar er zijn diverse verbindingen via Londen Gatwick en Southampton. Bijkomend voordeel: in de winter hebben bijna alle hotels zeer aantrekkelijke tarieven.