Tips voor een vakantie naar Jersey in de herfst

Tips voor een vakantie naar Jersey in de herfst

Ook al kijken sommigen uit naar frissere temperaturen na de hete zomer, het zal snel genoeg koud worden! Het is dus goed om te weten dat er een eiland in de buurt is waar het niet zo snel koud wordt in de herfst. We hebben het over Jersey, het eiland in de Golf van St. Malo, waarvan het slechts enkele zeemijlen verwijderd is van de noordwestkust van Frankrijk, maar dat toch onder de Britse kroon valt.

Zelfs als dat laatste je eerder doet denken aan Londense mist dan aan zonnige herfstdagen, is Jersey dankzij de Golfstroom een ​​toptip voor een ontspannen eilandvakantie in oktober/november. De milde temperaturen (tot 15°) zorgen voor de beste omstandigheden, net als het uitgebreide assortiment.

Lees ook: 15 redenen om Ibiza te bezoeken

Vooral die vakantiegangers die tijdens hun vakantiedagen een beetje willen bewegen, komen aan hun trekken op het eiland, dat slechts 8 x 14,5 kilometer meet. Bij het wandelen, fietsen of kajakken.

Wandelen

Wil je te voet op pad, dan kan je terugvallen op maar liefst 60 verschillende tochten suggesties. Ze leiden in alle richtingen en zijn tussen de twee en 30 kilometer lang. Wandel- of trekkingcircuit, langs de kust of door het binnenland van het eiland: de keuze is enorm.

fietsen jersey

Fietsen

Hetzelfde geldt voor fietstochten. Jersey staat bekend om “Green Lanes”. Smalle, autoluwe wegen, waarop auto’s slechts langzaam mogen rijden, leiden kilometers lang door prachtige natuur. De “Jersey Bicycle Guide” beschrijft verschillende routes in detail, inclusief de bezochte bezienswaardigheden. In dit kader is het vanzelfsprekend dat verschillende verhuurbedrijven fietsen en e-bikes aanbieden.

kajakken jersey

Lees ook: Must-Sees of Zadar: een keuze uit de culturele hoogtepunten

Kajakken

En op een eiland kun je natuurlijk ook het water op. Bijvoorbeeld op kajaktochten met professionele gidsen. Ze laten je Jersey vanuit een heel ander perspectief ervaren. Tochten langs de kustlijn met zijn talloze baaien en grotten bieden spectaculaire vergezichten en inzichten, die ook steeds weer veranderen door het hoogwater (tot 12 meter tussen eb en vloed). Bij eb vergroot Jersey het landoppervlak met ongeveer een derde.