Drie must visit stranden in Kyushu, Japan

Drie must visit stranden in Kyushu, Japan

Kyushu, het meest zuidwestelijke van de hoofdeilanden van Japan, heeft een overwegend subtropisch klimaat. Het staat bekend om zijn actieve vulkanen, stranden en natuurlijke warmwaterbronnen zoals die bij Beppu. Bekijk hieronder onze selectie van de top drie stranden die je moet bezoeken in Kyushu:

Lees ook: 5 onbekende stranden van Hong Kong

Takahama Beach, Nagasaki

Takahama Beach, Nagasaki

Takahama is geselecteerd als onderdeel van de 100 mooiste stranden van Japan en we kunnen zien waarom. Met een achtergrond van weelderig groene bergen rondom het zandstrand en met zeewaterelementen die een prachtige gradatie van kleuren creëren, gaande van lichtblauw tot blauw tot indigo, mag je dit niet missen. Dit strand staat niet alleen in de top 100 van mooiste stranden van Japan, maar staat ook op de lijst van de 100 beste stranden om te zwemmen in Japan, perfect voor mensen die op zoek zijn naar een snelle duik. Achter het strand kun je genieten van de bloemrijke natuur en wilde crinum- en hibiscusbloemen bekijken. Aan de andere kant van de kalme zee kun je Gunkanjima zien, een werelderfgoed dat beroemd is geworden door de James Bond-film Skyfall, als de thuisbasis en het hoofdkwartier van een van de meest sinistere schurken van de franchise, Raoul Silva, gespeeld door de gelijknamige Javier. Bardem. Het is momenteel onbemand, maar op zijn hoogtepunt woonden ongeveer 5.300 mensen op dit onderzeese kolenmijneiland.

Karatsu Beach, Saga

Karatsu Beach, Saga

De prefectuur Saga is er trots op gezegend te zijn met spectaculaire natuurplekken, die rijk zijn aan cultuur, geschiedenis en bronnen. Het leven in Saga is veel meer ontspannen in vergelijking met de levensstijl van degenen op het hoofdeiland. Het belangrijkste strand in Saga is het strand van Karatsu. Karatsu is een rustig vakantieoord met lange witte zandstranden en een kalme zee. Vanaf het strand kun je iets zien dat op een berg lijkt, maar in werkelijkheid een eiland is dat Takashima heet. Takashima staat bekend om zijn Houtou Shrine dat bekend staat om zijn geluk met loterijen en is gemakkelijk bereikbaar per boot vanuit Karatsu Jyoka. Niji no Matsubara is een vijf kilometer lang stuk van ongeveer een miljoen pijnbomen geplant langs Karatsu Bay, net buiten het stadscentrum. Het dateert uit de Edo-periode toen de bomen werden geplant als een natuurlijke zeewering en is een van de drie beste dennenbossen van Japan. Het lange zandstrand ligt tussen de bomen en de zee en er loopt een weg door het bos. Degenen die verder willen verkennen, kunnen een observatiedek bezoeken op 284 meter hoogte op de berg Kagami en genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad, het bos, het strand en de zee. Op heldere dagen kun je de Tsushima-eilanden vanaf hier zien.

Aoshima Island , Miyazaki

Aoshima Island , Miyazaki

Aoshima Island is een klein, mooi eiland net voor de kust van de stranden van het resort ten zuiden van de stad Miyazaki. Je kunt het eiland bereiken via een brug die is verbonden met het vasteland. Dit eiland wordt omringd door prachtige witte stranden rondom een subtropische jungle in het midden van het eiland. Hier kun je genieten van een rustige wandeling van 1,5 kilometer rond de stranden van Aoshima. Het ondiepe water rond het eiland heeft een geologisch fenomeen dat bekend staat als Oni no Sentakuita, oftewel het wasbord van de duivel. Zichtbaar bij eb, zien deze perfect natuurlijke rechte rijen basaltrots eruit alsof ze de overblijfselen moeten zijn van iets dat door de mens is gemaakt.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

In het midden van het eiland staat Aoshima Jinja, een kleurrijk heiligdom in de jungle waarvan wordt gezegd dat het geluk brengt aan getrouwde stellen. Voor degenen die wat meer willen verkennen, volg het korte pad rechts van het hoofdgebouw van het heiligdom door de jungle naar een kleiner afgelegen heiligdom. Wandel door het weelderige groen van de jungle, geniet van de betoverende stilte en ontspan in de natuur om je heen. Dompel je bij het kleine heiligdom onder in een Japanse traditie en koop een kleischijf en gooi deze naar een doelwit voor geluk.