Tips voor een duurzame reis naar Koh Mak

Duurzame reis naar Koh Mak

Ontdek Koh Mak, tussen Koh Chang en Koh Kood, een oase van rust voor milieubewuste reizigers. Dit eiland beschikt over ongerepte stranden, die tot de beste ter wereld behoren, en is grotendeels onaangetast door het toerisme.

Om de ecologische voetafdruk van het eiland te minimaliseren, zijn veerboten met toeristenvoertuigen en elke vorm van land- en watersport met motor niet toegestaan. De beperking van de huurmotor mag niet meer dan 70% van het totale aantal kamers voor alle accommodaties bedragen. Bovendien vermijden ze het gebruik van schuim en ander materiaal dat vervuiling veroorzaakt, zoals het dumpen van allerlei soorten afval op de openbare ruimte en in zee. Er zijn talloze zonne-energie gebruikt voor elektrische auto’s en fietsen op zonne-energie en zelfs voor een zwembadsysteem.

Koh Mak, het belangrijkste eco-eiland van Thailand, verwelkomt gezinnen, stelletjes en avonturiers die op zoek zijn naar verjonging en opnieuw contact willen maken met de natuur. Dompel onder in de authentieke charme en ontspannen sfeer. Ontspan, ontdek en maak contact met jezelf en je dierbaren in dit paradijs voor een zinvolle reis. Hier volgen enkele tips voor activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook bijdragen aan het duurzaam houden van het eiland.

Lees ook: 5 bezienswaardigheden van de Filipijnen

Koh Mak

Ontdek het eiland fietsend

Fietsen rond Koh Mak is de beste manier om het eiland te ontdekken. Het is niet alleen duurzaam, maar ook een leuke manier om alle stranden te verkennen en te ontdekken wat het eiland te bieden heeft. Het pad bestaat grotendeels uit vlak terrein en leidt je door rubber- en kokosnootplantages. Enkele van de stranden die je onderweg kunt ontdekken zijn:
Ao Suan Yai Beach: Dit lange, golvende zandstrand is omgeven door palmbomen en ligt aan de noordwestkust van het eiland. Het is gezinsvriendelijk en biedt zelfs de mogelijkheid om naar het nabijgelegen eiland Koh Kham te kajakken.
Ao Tan Beach staat vooral bekend om zijn prachtige, lange houten pier, waardoor het een populaire incheckplek is voor bezoekers. Naast Ao Kao Beach vindt je een verscheidenheid aan kleine restaurants en winkels. Vanaf hier kun je ook stoppen bij het kiezelstrand en een wandeling van 10 minuten maken naar het uitkijkpunt bij Kaap Tukata.

Koh Mak Trash Hero

Maak het verschil – sluit je aan bij Trash Hero!

Elke zaterdag om 10.00 uur verzamelen Koh Mak-eilandbewoners, duikers en bezoekers op het strand voor “Koh Mak Trash Heroes”. Deze non-profitorganisatie zet zich niet alleen in voor het opruimen van de stranden en de omgeving op het eiland, maar informeert de gemeenschap ook over afvalvermindering. Van Koh Mak een schonere en duurzamere plek maken door afval te verminderen en het bewustzijn over milieukwesties te vergroten. Jij kunt een verschil maken, sluit je aan bij Trash Hero!

Koh Mak Roj Studio

Ontdek natuurlijke kleurverven bij Roj Studio

Een geweldige manier om souvenirs van Koh Mak mee naar huis te nemen, is door er zelf een te maken. Bij Roj studio gebruiken ze de milieuvriendelijke koude methode – vrij van hitte en agressieve chemicaliën. Leer levendige kleuren rechtstreeks uit de natuur te creëren! Hun kenmerkende lichtoranje tint komt rechtstreeks van de unieke bodem van Koh Mak zelf. Khun Roj, de eigenaar van de ambachtsman, zal je door de kunst van het tie-dye leiden en hun kennis, unieke technieken en de rijke geschiedenis van het eiland delen.

Koh Mak Muay Thai

Muay Thai trainen aan het strand

Combineer je ontspannen vakantie met de mogelijkheid om actief te worden. Het is een droom om Muay Thai aan het strand te beoefenen. Muay Thai Gym Koh Mak werd door de lokale familie Sudhidhanakul gevonden als pleitbezorger voor gezond leven en was zelf een Muay Thai-liefhebber. De sportschool is ontstaan ​​uit zijn liefde voor de sport en de wens om deze met anderen te delen. De sportschool biedt ervaren trainers die lesgeven aan studenten van alle niveaus, van beginners tot professionele vechters.

Bezoek de koraalkwekerij

De Koh Mak Coral Conservation Group is een gepassioneerde organisatie die zich inzet voor het behoud en herstel van de koraalriffen rond het idyllische Koh Mak in Thailand, zoals Koh Pee, het kleine buureiland. Door onderzoek en gemeenschapsbetrokkenheid met lokale vissers en bewoners te combineren, beschermen en voeden ze deze levendige onderwaterecosystemen. Je kunt hun programma komen leren kennen en ondersteunen door middel van monitoring van de koraalgezondheid en het planten van nieuwe fragmenten.

Koh Mak smile kookschool

Smile Koh Mak Kookschool

In plaats van goederen van het vasteland te importeren, hebben de lokale bewoners de hoeveelheid en variëteit aan groenten en fruit die op het eiland worden geteeld voor lokale consumptie op biologische wijze vergroot. Bij Smile Koh Mak kun je genieten van authentieke Thaise kooklessen in een openluchtkeuken met uitzicht op zee in een traditioneel Thais huis. De meeste ingrediënten zijn lokaal van het eiland of Trat en in de achtertuin worden verse kruiden verbouwd. Vooraf reserveren is vereist. Lees hier meer.

Lees ook: Phu Quoc – een paradijs voor de zintuigen

Als je op zoek bent naar een authentieke lokale ervaring op een rustig eiland, kan Koh Mak de perfecte bestemming zijn voor je volgende vakantie. Reizen naar Koh Mak gaat niet alleen over het opnieuw verbinden met jezelf en de natuur; het is ook een kans om iets terug te geven aan de gemeenschap. Het droge seizoen van het eiland duurt van oktober tot mei, waarbij de beste tijd om het eiland te bezoeken tussen december en maart ligt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie