Waarom kiezen voor het eiland Capraia voor je vakantie?

Waarom kiezen voor het eiland Capraia voor je vakantie?

De Middellandse Zee biedt ons een oneindig aantal eilanden, allemaal om ontdekt en verkend te worden, maar heel vaak worden de zogenaamde kleine eilanden door reizigers buiten beschouwing gelaten. Toch zijn het juist deze eilanden die het beste bieden waar een reiziger naar kan zoeken. Combineer bijvoorbeeld rust, kristalheldere zee, adembenemende uitzichten, verse vis en uitstekende lokale producten; Zijn er plekken waar je dit allemaal kunt vinden? Absoluut ja, en het eiland Capraia in de regio Toscane is daar een van!

Natuurlijk is de toegankelijkheid van kleine eilanden niet een van de eenvoudigste aspecten van het plannen van een reis, maar met een beetje aandacht is het mogelijk om alle mogelijke opties te ontrafelen en ook alle individuele aanbiedingen en eventuele dienstregelingen te vergelijken en evalueren.

Lees ook: Wat te doen in Ischia: 5 dingen die je niet mag missen

Vrede en rust

Als je op zoek bent naar vrede en rust, dan is het eiland Capraia iets voor jou. Als we de kristalheldere zee achter ons laten, ontdekken we een groen eiland, met kilometers aan wandelroutes waar je kunt verdwalen. Terwijl je loopt hoor je alleen het geluid van de wind en de natuur, en als je de top van een van de heuvels bereikt (maak je geen zorgen, dit zijn kleine hoogteverschillen, hooguit een paar honderd meter) zal je blik verdwalen in het blauw van de Tyrrheense Zee.

In het blauw

Als je je echter graag onderdompelt in het blauw van de zee, of je nu een ontspannende duik wilt nemen of de zeebodem wilt verkennen, dan heb je in Capraia keuze te over. Vanaf de baaien en stranden die het dichtst bij de haven liggen, zoals die van San Francesco of die van Porto Vecchio, tot aan de meer afgelegen baaien van Moreto of Mortola, krijg je de gelegenheid om alle mogelijke tinten blauw te observeren, en kom je fascinerende zeebodems en kliffen tegen, in een zee die altijd kalm en uitnodigend is.

Houd er echter rekening mee dat voor veel baaien toegang over land niet mogelijk is, of zeer moeilijk is (sommige paden naar de zee zijn hobbelig en vereisen daarom veel aandacht); wij raden je daarom aan een boot te huren of je te laten begeleiden op een van de vele aangeboden excursies die je in de haven vindt. Op deze manier heb je de mogelijkheid om anders onbereikbare plaatsen te bezoeken en je vakantie magisch te maken.

Capraia

Eten en wijn

Wat is er beter na een mooie dag duiken en wandelen dan lekkere vis die dezelfde dag gevangen door lokale vissers? Maak je klaar om alle restaurants in de haven en in het bovenste deel van de stad, richting het fort San Giorgio, uit te proberen, begeleid de lokale producten met een lekker glas witte wijn en geniet van de zonsondergang met al zijn kleuren.

Lees ook: Lipari: een eiland om te ontdekken

Capraia is dit alles, en nog veel meer, wachtend om ontdekt en bezocht te worden, en waar je kunt genieten van alle nuances van de Middellandse Zee, samen met de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bewoners!