Wat te doen in Ischia: 5 dingen die je niet mag missen

Wat te doen in Ischia: 5 dingen die je niet mag missen

Het eiland Ischia, gelegen in de Golf van Napels, heeft het een prachtig landschap midden in de natuur, gekenmerkt door witte stranden, dennenbossen, wijngaarden, kastanje- en citrusboomgaarden, en wordt daarom ook wel “Groen Eiland” genoemd. Dit aardse paradijs biedt zeebaden, thermische behandelingen en lange wandelingen naar de top van de beroemde Epomeo. Ischia is de ideale plek voor een ontspannen vakantie vol belevenissen en vooral ontspanning!

Lees ook: 10 dingen die je niet mag missen op Sardinië

5 dingen die je niet mag missen

Tussen de prachtige stranden, spa’s en natuur is Ischia een plaats vol activiteiten en plaatsen om te bezoeken. Hier zetten we de 5 plaatsen op een rij die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie.

Het Aragonese kasteel

Het Aragonese kasteel

Ischia is niet alleen strand, zon en zee, het is ook geschiedenis. Een van de plaatsen om te bezoeken, het Aragonese kasteel, dat door een brug met het eiland is verbonden, mag niet worden gemist. Het is een plek die wordt gekenmerkt door unieke gezichtspunten in de wereld, geschiedenis en monumenten die teruggaan tot enkele eeuwen geleden, die ons de verhalen vertellen van de verschillende beschavingen die hier zijn doorgegaan.

De thermale tuinen

Cavascura

Als je op zoek bent naar een dag gewijd aan rust en ontspanning, dan is dit de plek voor jou. De Poseidon Thermale Tuinen, de Aphrodite-tuinen, de Thermen van Castiglione, Bagnitiello, Negombo en Cavascura bieden talloze diensten, waaronder zwembaden met water van verschillende temperaturen, sauna’s en zelfs watervallen.

De baai van Sorgeto

Sorgeto

Op deze plek, waar geschiedenis en natuur elkaar ontmoeten, heb je de mogelijkheid om een ​​bad te nemen in een bron van warm water die de zee oversteekt. Deze baai verdient absoluut de 234 treden die je moet beklimmen om er te komen!

La Mortella tuinen

La Mortella tuinen

De tuinen van La Mortella zijn het perfecte voorbeeld van mediterrane en subtropische vegetatie. De tuin, aangelegd in 1956, heeft veel zeldzame planten die op verschillende punten van het park te bewonderen zijn: de Aloë-tuin, de rots van Sir William, het Nymphaeum, de Tempel van de Zon, de Krokodil-waterval, het Griekse Theater, de Hall Thai en de Glorieta.

Lees ook: 5 ongerepte Turkse eilanden

Het dorp Sant’Angelo

Sant'Angelo

De Borgo di Sant’Angelo is een traditionele plaats in het gebied dat wordt gekenmerkt door kleurrijke huizen waar geen motorvoertuigen toegang hebben. Er zijn tal van souvenirwinkels en bars met buitentafels waar je in alle rust en ondergedompeld in de mediterrane cultuur kunt genieten van een ontbijt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie