Ervaar het bruisende nachtleven in de culturele stad Dubrovnik

Ervaar het bruisende nachtleven in de culturele stad Dubrovnik

Verborgen tussen de charmante geplaveide straatjes en glinsterende marmeren pleinen wacht het nachtleven van Dubrovnik erop ontdekt te worden. Hier kun je opgaan in de energieke sfeer, genieten van goede diners en feestelijke bars, terwijl je de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van de stad verkent.

Dubrovnik, de pittoreske parel van de Adriatische Zee, staat niet alleen bekend om zijn historische stadsmuren en prachtige stranden, maar ook om een ​​uniek nachtleven dat jaarlijks bezoekers van over de hele wereld trekt. Hoewel er veel bars in de stad zijn, is het aantal clubs relatief laag. Maar Dubrovnik compenseert het gebrek aan kwantiteit met een overvloed aan kwaliteit. De clubs profiteren van de fantastische architectuur van de stad en creëren een onvergetelijke ervaring. Je kunt dansen in een grot onder een 16e-eeuws fort, of tussen robuuste stenen muren in voormalige quarantainebarakken.

Lees ook: 7 redenen waarom Kroatië je volgende reisbestemming zou moeten zijn

Stradun

Ontdek de hartslag langs Stradun

Vooral de hoofdstraat van Dubrovnik, Stradun, die door de historische stad slingert, is bijzonder populair en wordt ook wel het hart van het nachtleven van Dubrovnik genoemd. Stradun is nooit leeg. Locals en bezoekers komen hier samen, en het is niet ongebruikelijk om samensmeltingen van vele culturele invloeden tegen te komen. Met hun zitplaatsen en sfeer buiten bieden de bars langs Stradun een unieke ervaring die net zo verleidelijk is als de maanverlichte straten.

Voor wie echt wil feesten

Sinds de zomer van 2011 is het hoekige 16e-eeuwse fort Revelin, net buiten het oostelijke uiteinde van de oude stad, omgetoverd tot Club Revelin, een van de populairste nachtclubs in Dubrovnik. Club Revelin is de voor de hand liggende keuze voor degenen die echt willen feesten en een echte Kroatische nachtclubavond willen beleven. Het interieur van de club bestaat uit ruwe stenen blokken met scherpe randen, die worden aangevuld door gebogen gangen en hoge gewelfde plafonds die perfecte achtergronden vormen voor indrukwekkende lichtshows.

Lees ook: 3 eilanden in Kroatië weg van de toeristische hotspots

Een andere zeer beroemde nachtclub is te vinden op het strand van Copacabana in Seka Bay, dat ook een van de beste stranden van Dubrovnik is. Het strand is gevuld met elegante witte ligbedden en stoelen en biedt een breed scala aan activiteiten: Watersporten, paddleboarding en rubberboten voor de kleintjes. Als je de hele dag op het strand wilt doorbrengen, biedt het strandrestaurant zowel ontbijt, lunch als diner. Voor wie zin heeft in iets verkoelends is het mogelijk om te genieten van heerlijke verse sappen en smoothies. Voor degenen die andere soorten drankjes willen, worden er cocktails en Kroatische wijnen geserveerd. Voor een onvergetelijke ervaring wordt een boottocht bij zonsondergang ten zeerste aanbevolen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie