Lamu Island- Een onontdekt eiland van Kenia

Lamu Island- Een onontdekt eiland van Kenia

Lamu Island is een plek als geen ander, een vredig tropisch eiland waar het leven op zijn eigen ontspannen ritme wordt geleefd, maar een plek waarvan de geschiedenis net zo mysterieus en fascinerend is als de kronkelende straatjes van de middeleeuwse stenen stad. Het eiland zelf is een prachtige plek met glooiende duinen en eindeloze stranden, waar kleine dorpjes genesteld zijn tussen kokos- en mangoplantages en dhows met zeildoek die over het water varen.

Lees ook: De meest idyllische Afrikaanse eilanden

De stad Lamu

De stad Lamu staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Swahili-cultuur en stijl van Lamu zijn een rijke culturele mix van Oost-Afrikaanse, Arabische en Indiase invloeden. De stad is gebouwd in koraalsteen en mangrovehout en wordt gekenmerkt door de eenvoud van structurele vormen, verrijkt met kenmerken als binnenplaatsen, veranda’s en uitbundig bewerkte houten deuren. Lamu heeft sinds de 19e eeuw grote islamitische religieuze festivals georganiseerd en is een belangrijk centrum geworden voor de studie van islamitische en Swahili-culturen.

De dorpen van Lamu Island

Lamu Island, een deel van de Lamu archipel in Kenia, is ongetwijfeld een van de beste vakantiebestemmingen en heeft alle charme en karakter behouden die het door de eeuwen heen heeft opgebouwd. Het belangrijkste bewoonde deel van dit eiland staat bekend als Lamu Old Town. Naast Lamu Town zijn er drie dorpen op Lamu Island die ook zeer goede voorbeelden zijn van natuurlijke schoonheid; ze zijn het dorp Shela, Matondoni en Kipungani.

lamu island

Langzamer leven

De smalle straatjes van Lamu blijven ongewijzigd en op de markten en pleinen rond het fort gaat het leven in hetzelfde tempo als altijd. Er zijn geen voertuigen op dit eiland, de ezel en dhow blijven de dominante vorm van transport. Het leven gaat hier langzamer en je brengt lange dagen door met slenteren langs de waterkant, het verkennen van de stad of ontspannen op het strand.

Ontdek de omliggende archipel

Dhow-safari’s kunnen je verder dan Lamu brengen naar de omliggende archipel, waar geïsoleerde dorpen, oude ruïnes en een paar luxe, exclusieve resorts verborgen liggen tussen de eilanden Manda, Siyu, Pate en Kiwayu. Ga winkelen voor mooie kleding, kanga’s en kikoys, leerwerk, bewerkte houten meubels en zilveren sieraden. Snorkelen, dhow-zeilen, kajakken en dolfijnen kijken zijn de weinige activiteiten die men in Lamu kan ondernemen.

Lees ook: De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen over de hele wereld

Hoe er te komen

Er zijn dagelijkse rechtstreekse vluchten Nairobi, Mombasa, Diani Beach en Malindi. Het eiland wordt bediend door een landingsbaan op het naburige eiland Manda. De strip kan ook worden gebruikt door particuliere charters. Een dhow brengt aankomende passagiers naar de stad Lamu of Shela. Er komen ook veel jachten naar Lamu, die vaak schuilen in het kanaal bij Shela. Dit idyllische eiland spreekt tot hart en ziel, en een reis naar Lamu is een romantische ervaring die een levenslange aangelegenheid kan worden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie