Mallorca in de lente – vijf onvergetelijke ervaringen

Mallorca in de lente – vijf onvergetelijke ervaringen

Mallorca is een van de meest waardevolle schatten van de Middellandse Zee. Hoewel de witte zandstranden een van de bekendste trekpleisters zijn, biedt het eiland zijn bezoekers een scala aan mogelijkheden die hen zullen verrassen. Het aangename klimaat dat het eiland het hele jaar door begeleidt, maakt culturele, sportieve en gastronomische activiteiten mogelijk. Naar Mallorca in de lente? We hebben hier vijf onvergetelijke ervaringen.

Lees ook: Menorca – een over het hoofd gezien juweeltje in de Balearen

Tuinen

Mallorca heeft prachtige tuinen waar je een grote verscheidenheid aan planten kunt ontdekken. Hiertoe behoren onder meer de tuinen van het Marivent Paleis, met een oppervlakte van 9.155 m² en meer dan 40 verschillende plantensoorten. Twaalf bronzen sculpturen van de kunstenaar Joan Miró, gemaakt tussen 1969 en 1981, zijn hier permanent tentoongesteld.

Ook niet te missen is de Botanische Tuin van Sóller, een centrum voor het behoud, onderzoek en kennis van de mediterrane en vooral de Balearen-flora. Natuurliefhebbers vinden hier endemische, zeldzame of bedreigde soorten. Ook het onderzoek dat hier wordt verricht is het vermelden waard.

De Botanicactus, beschouwd als de meest representatieve botanische tuin op het eiland en de meest representatieve in zijn soort ter wereld, verdient nog een bezoek. Op een oppervlakte van 150.000 m² zijn ruim 15.000 exemplaren van 1.600 soorten te zien, die een grote verscheidenheid aan planten van over de hele wereld vertegenwoordigen.

En nog een suggestie, dit keer in het hart van de Serra de Tramuntana: de Tuinen van Alfabia. Een plek die uitnodigt om de geschiedenis van het eiland te verkennen en te genieten van het zorgvuldig aangelegde landschap tussen palmbomen, fonteinen, vijvers, decoratieve pergola’s en stenen sculpturen. Het bezoek wordt afgerond met een wandeling door het hoofdgebouw met zijn Arabische, gotische, renaissance- en barokke elementen en door de oude stallen, waar een verzameling antieke rijtuigen staan ​​die getuigen van het verstrijken van de tijd.

Een filmeiland

Mallorca is de filmlocatie geweest voor romantische films als “Me Before You” met Emilia Clarke en Sam Claflin in de hoofdrollen, voor misdaadfilms als “Evil Under the Sun”, dat de avonturen vertelt van detective Hercule Poirot, en voor televisieseries als “The Night Manager”.

Via de filmroutes kun je in de voetsporen treden van het filmen op het eiland, langs bergen, kliffen, baaien met blauwe zeeën en elegante paleizen, waardoor je alles achter de schermen en de iconische locaties leert kennen.

Miró’s erfenis

De band van Joan Miró Ferrà met Mallorca begon in zijn jeugd, toen hij zijn meter in Sóller bezocht. Door zijn huwelijk met de Mallorcaan Pilar Juncosa kon de kunstenaar een nauwe band met het eiland onderhouden en vestigde hij zich in 1956 definitief in Cala Major.

Tegenwoordig omvat de Miró Mallorca Foundation bijna 7.000 werken, waaronder schilderijen, sculpturen, tekeningen, objecten en grafische afbeeldingen. Je kan de Sert en Son Boter-studio’s bezoeken die in 1981 door Miró zijn geschonken, het Moneo-gebouw bezoeken, een museumruimte waar je de rijkdom van de collectie kan aanschouwen en het creatieve proces van de kunstenaar kan reconstrueren, evenals een ontspannende wandeling door de beeldentuin.

Onderwaterparadijs

Het kristalheldere water van Mallorca omvat spectaculaire reservaten waar een rijke onderwaterwereld, interessante grotten en de overblijfselen van gezonken schepen kunnen worden waargenomen.

Cala Millor valt in dit opzicht op omdat het een van de rijkste ecosystemen van de mediterrane fauna heeft, de thuisbasis van soorten als murenen en barracuda’s, en een enorme verscheidenheid aan onderwaterlandschappen met grotten, spleten en tunnels van alle moeilijkheidsgraden. De wateren van het eiland Sa Dragonera herbergen nog een van de meest aantrekkelijke enclaves om te duiken.

Lees ook: 4 tips voor een vakantie op de Balearen

Mallorcaanse delicatessen

Het eiland biedt een verscheidenheid aan aanbiedingen die de natuur combineren met de lokale gastronomie: proeverijen van typische producten zoals wijnen, oliën en groenten, wandelingen door akkers, bezoeken aan wijnhuizen en wijngaarden of picknicks met traditionele gerechten.

Je kunt via routes door de velden leren over de processen van het zaaien, verwerken, verzorgen en oogsten van voedsel en een bezoek brengen aan de beste en oudste wijnhuizen op het eiland om hun geschiedenis en geheimen te leren kennen.

Voor liefhebbers van gastronomisch toerisme is een bezoek aan de olijfolie-, biologische groente- en fruitboerderijen of de wijngaarden en wijnkelders een must.