Martinique: De rumhoofdstad van de wereld

Martinique: De rumhoofdstad van de wereld

Veel mensen kennen Martinique vanwege de onberispelijke stranden, de groene ruimtes en het rijke historische erfgoed. Toch is een van de belangrijkste delen van de identiteit van Martinique alleen te vinden in een glas! Hoewel een groot deel van het Caribisch gebied aanspraak kan maken op een indrukwekkende rumstamboom, geniet alleen Martinique de eer de ‘Rumhoofdstad van de wereld’ te zijn.

Vruchtbare grond, een ideaal klimaat en overvloedige suikerrietvelden maken Martinique ideaal voor het maken van voortreffelijke rum. Elke partij authentieke Martinique-rum weerspiegelt de passie en expertise van Martinique’s deskundige, toegewijde distilleerders. Wil je zelf proeven van de rumcultuur van Martinique? Wij beantwoorden je vragen en doen hieronder enkele aanbevelingen!

Lees ook: 10 x de mooiste eilanden ter wereld

Wat is ‘Rhum Blanc’?

Rhum Blanc, ook bekend als witte rum, is een heldere en niet-gerijpte spirit die de rauwe smaken en aroma’s van suikerriet belichaamt. Dit type rum wordt met nauwgezette zorg gemengd en weerspiegelt de toewijding van Martinique om sterke dranken van de beste kwaliteit te produceren. Of je hem nu puur drinkt, in cocktails mengt of gebruikt als basis voor culinaire creaties, Rhum Blanc uit Martinique biedt een heerlijke en veelzijdige ervaring voor zowel rumliefhebbers als connaisseurs. Verlaat Martinique niet zonder het geprobeerd te hebben!

Ti’punch: de nationale drank van Martinique

Deze heerlijke cocktail is gemaakt met Rhum Blanc of Rhum Agricole, aangevuld met een vleugje limoen en rietsuikerstroop om je zoetekauw te stillen. Wees voorbereid, want je zult dit uitstekende drankje waarschijnlijk bij bijna elke gelegenheid van je keuze aangeboden krijgen. Alles met mate uiteraard, maar de verfrissende smaak van Ti’punch zorgt ervoor dat je terugkomt voor meer.

Ontdek de kunst van de rumproductie

Dompel jezelf onder in de boeiende wereld van de rumproductie op Martinique met Rhum Clément, Rhum JM en Distillerie Neisson. Deze drie gewaardeerde distilleerderijen bieden met rondleidingen een kijkje in het ingewikkelde vakmanschap achter de uitzonderlijke rum van Martinique en bieden een diepere waardering voor de rijke geschiedenis en tradities die de onvergelijkbare rumcultuur hebben gevormd. Uitstekende excursies voor de rum-nieuwsgierig en rumliefhebber!

Lees ook: 6 bezienswaardigheden op Saba

Proef het verschil dat een prijs maakt

Martinique groeide uit tot rum-royalty dankzij zijn nauwgezette expertise en talrijke onderscheidingen, waaronder de prestigieuze AOC (Appellation d’Origine Contrôlée). Ontdek de AOC-rums van Martinique tijdens je verblijf en proef hun unieke smaken en ervaar het vakmanschap achter deze unieke drankallure.

Met zijn brede assortiment rum, gerenommeerde distilleerderijen en historische onderscheidingen is Martinique de ultieme bestemming voor rumliefhebbers.