De adembenemende landschappen en stranden van Martinique

De adembenemende landschappen en stranden van Martinique

Gerangschikt als een van de meest betoverende bestemmingen ter wereld, biedt Martinique indrukwekkende landschappen in combinatie met een fascinerende geschiedenis, wat het eiland tot een echt pareltje van de Caraïben maakt en een hartstochtelijke reactie opwekt bij bezoekers.

Lees ook: 5 tips voor een vakantie naar The Friendly Island: St. Maarten

Adembenemende landschappen en stranden van Martinique

De 450 vierkante mijl van het eiland biedt idyllische stranden, dichte tropische bossen, ongerepte rivieren en de iconische en majestueuze Mount Pelee vulkaan. Martinique, ook wel “het bloemeneiland” genoemd, is rijk aan uitzonderlijke natuurgebieden die al zijn bezoekers zeker zullen betoveren.

Mount Pelée

Mount Pelée

Het hoogste punt van Martinique, Mount Pelée, een nu slapende vulkaan, biedt natuurliefhebbers een aantal prachtige wandelpaden met uitzonderlijke uitzichten. Samen met de nabijgelegen Pitons du Carbet is de berg Pelée een kandidaat voor de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overigens is het hele eiland in september 2021 uitgeroepen tot UNESCO Wereldbiosfeerreservaat en de traditionele Yole-zeilboot werd in december 2020 erkend op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO.

Tropische regenwouden

Martinique beschikt over majestueuze watervallen omringd door panoramische uitzichten verspreid over de bossen, die bijna 40% van de landmassa van het eiland vertegenwoordigen. Om bij sommige van deze watervallen te komen, is een uitdagende wandeling nodig, terwijl andere gemakkelijker te bereiken zijn. Regenwoudbomen zijn er in overvloed van de 60-voet mahonie, magnolia’s en bamboe of de nog grotere gele mangroven, kastanjes en witte palmbomen, zeedruiven en manchineelbomen.

Le Tombolo in Sainte-Marie

Le Tombolo in Sainte-Marie

Van januari tot april verandert Islet Sainte-Marie in de spectaculaire Tombolo de Sainte-Marie, een smalle zandstrook die uit de zee oprijst en het eilandje verbindt met het vasteland. Het eilandje wordt dan gemakkelijk te voet, per fiets of te paard bereikbaar.

La Mangrove

De mangrove is een uniek ecosysteem in Martinique, met vegetatie gewend aan de zoute omgeving. Het is een bos aan het water dat groeit aan de kust van Midden- en Zuid-Martinique en bijna 4500 hectare beslaat, wat ongeveer 6% van het bosgebied van het eiland vertegenwoordigt. Het dient als een bufferzone tussen de mondingen van rivieren en de zee en beschermt de koralen.

Bay of Fort-de-France

Dankzij de schoonheid, de uitgestrektheid en de uitzonderlijke mariene fauna en flora werd de baai in 2011 opgenomen in de club van de mooiste baaien ter wereld, samen met de baai van San Francisco en de baai van de Mont-St-Michel.

De Diamond Rock

De Diamond Rock

Diamond Rock, de overblijfselen van een vulkanische plug die verticaal uit de zee oprijst, dankt zijn naam aan zijn edelsteenachtige vorm en zijn schittering onder bepaalde lichten. Vanwege de nabijgelegen onderwatergrot die een spectaculaire weergave van koralen herbergt, is het een populaire bestemming voor duikers.

Lees ook: De mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek

Paradijselijke stranden

Paradijselijke stranden

Naast de niet te missen natuurgebieden, biedt het Isle of Flowers ook paradijselijke stranden voor bezoekers, geen twee precies hetzelfde. Onder de meest charmante en unieke zijn Anse Noir en Anse Dufour direct naast elkaar te vinden in het zuidwesten van het eiland. Anse Noir staat bekend als een spectaculaire snorkelplek en staat ook bekend om zijn gitzwarte zand, terwijl Anse Dufour, het zusterstrand met wit zand, pronkt met palmbomen en lokale eettentjes die de kleine baai sieren.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie