Natuur en avontuur afgewisseld met ontspanning in Marco Island

Marco Island

In het zuidwesten van Florida ligt een stuk land dat een van de mooiste van de Verenigde Staten van Amerika is: de Paradise Coast. Hier wordt het adembenemende natuurspektakel van de Everglades afgewisseld met de onvergelijkbaar mooie 10.000 eilanden – met Marco Island als grootste eiland en de verfijnde stadsbeleving met cultuur en shoppen in Napels. Met zijn gevarieerde aanbod is deze prachtige regio een reisbestemming voor iedereen – en met zijn subtropische klimaat het hele jaar door. De volgende nieuwe attracties staan ​​op het Paradise Coast-avonturenprogramma:

Lees ook: 5 x doen op de onbekende eilanden van Florida Keys & Key West

Natuur en avontuur in Marco Island:

Naples Botanical Garden

De Naples Botanical Garden is een 170 hectare groot tuinparadijs met planten van over de hele wereld. De gevarieerde flora van een hele breedtegraad is hier te zien – van zuidwest-Florida tot het Caribisch gebied, Brazilië en Azië. In een interactieve tuin speciaal voor kleine bezoekers is er op een kindvriendelijke manier veel te ontdekken. De botanische tuin is omgeven door een natuurreservaat met uitgebreide wandelpaden en een vogelkijktoren.

Naples Zoo

De beroemde dierentuin van Napels is uitgebreid en biedt veel nieuwkomers uit de wilde dieren van de wereld. Een bijzondere attractie is het zwarte berenverblijf, het grootste in het hele oosten van de Verenigde Staten. De exotische dieren worden omringd door de volwassen bomen en exotische planten van een historische tropische tuin die in 1919 werd opgericht.

Everglades

Everglades

De legendarische Everglades ontdekken: het unieke subtropische ecosysteem kan op verschillende manieren worden verkend. Het ideale startpunt is Everglades City. Voor beginners is bijvoorbeeld een rondleiding met de auto met verschillende stops midden in de natuur geschikt. Als je het gras- en moeraslandschap intensiever wilt verkennen, kun je kajak- of waterfietstochten boeken. Het aanbod varieert van tochten van meerdere uren tot tochten van een week met overnachtingen in het kamp. Deze laatste worden vooral aangeboden in het droge seizoen (november tot maart) – dagtochten zijn het hele jaar door mogelijk. Plantenliefhebbers moeten een moeraswandeling maken met een ranger – hier kunnen ze zeldzame planten van dichtbij ontdekken. Hoverboattochten door de dichte mangrovebossen en open graslanden zijn spectaculair. De Clyde Butcher Swamp Cottage biedt speciale arrangementen met moeraswandelingen.

Shelling tours

Shelling tours voor mosselliefhebbers zijn altijd een belevenis. Er zijn aanbieders die beschietingstochten door de hele regio aanbieden. Je gaat naar de zandbanken voor de kust om schelpen te verzamelen, waar je de mooiste exemplaren kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld starten vanuit Tin City in Napels en de jachthaven aan Palm Street op Marco Island.

De wereld van dolfijnen

De dolfijnen zijn uiteraard een hoogtepunt voor iedere bezoeker van Florida. En je ziet ze gegarandeerd elke zonsondergang op de Naples Pier. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld dolfijnexpert worden met de Dolphin Explorer – een zeer populaire boottocht, vooral voor kinderen.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

Zon en strand

Paradijselijke witte zandstranden strekken zich uit van Marco Island tot Napels langs de hele westkust van Florida. Schelpenjagers, wandelaars en zonaanbidders komen hier zeker aan hun trekken. Strandhoogtepunten die je niet mag missen zijn Naples Pier, Delnor-Wiggins Pass State Park, Delnor-Wiggins Pass State Park en natuurlijk een bezoek aan het strand van Marco Island

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie