Staten Island: de geheime schat van NYC

Staten Island: de geheime schat van NYC

New York City staat wereldwijd bekend vanwege zijn iconische skyline, maar een minder bekende wijk is Staten Island. Staten Island heeft een rijke geschiedenis, diverse buurten en een levendige lokale cultuur.

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Monumenten en stranden

Staten Island staat bij velen bekend om het adembenemende uitzicht op het Vrijheidsbeeld via een gratis veerboot vanuit Battery Park, Manhattan en biedt veel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Van oude monumenten uit de 17e eeuw tot schilderachtige stranden en mondiale gastronomische hoogstandjes: het eiland belooft een meeslepende New Yorkse ervaring.

Duik de geschiedenis in

Als je door de geschiedenis duikt, kun je de voetsporen volgen van reuzen als Benjamin Franklin en John Adams in het Conference House. In 1776 werden op deze cruciale locatie vredesonderhandelingen met de Britten ondernomen. Op een lichtere toon kunnen sportliefhebbers hun hart ophalen voor het honkbalteam FerryHawks terwijl ze genieten van een panoramisch uitzicht op de skyline van Manhattan over de uitgestrekte haven van New York.

Shop till you drop

De aantrekkingskracht houdt daar niet op. The Empire Outlets, de exclusieve outlet-winkelbestemming van New York City, wacht op shoppers met de belofte van gedenkwaardige vondsten.

Meer dan 60 buurten

Staten Island met meer dan 60 buurten verspreid over 60 vierkante kilometer, heeft een unieke charme. Ondanks dat het de gemeente is met de kleinste bevolking (ongeveer 500.000), is het de thuisbasis van een aanzienlijk percentage huiseigenaren, waarbij 66% eigenaar is van hun woning.

De wijk St. George heeft een magnetische aantrekkingskracht met bezienswaardigheden zoals het aangrijpende Postcards monument ter herdenking van de levens die verloren zijn gegaan op 11 september en het opmerkelijke St. George Theatre, waar beroemdheden als Al Jolson tot Jerry Seinfeld hebben gehost. Terwijl fijnproevers genieten van een divers culinair aanbod, van de lekkernijen met een dunne korst van Pier 76 tot de authentieke, mondiale keuken van Enoteca Maria, kunnen stripliefhebbers de schatten ontdekken bij Hypno-Tronic Comics.

Verder naar het noorden toont het Snug Harbor Cultural Centre & Botanical Garden een mix van historische architectuur en botanische wonderen, waaronder de beroemde Chinese Scholar’s Garden. In de omgeving laat de Staten Island Zoo bezoekers kennismaken met een wereld van biodiversiteit, met een opmerkelijke verzameling ratelslangen die de schijnwerpers stelen.

Het historische Richmond Town biedt een reis terug in de tijd en vertelt 350 jaar illustere verleden van Staten Island. Ondertussen herbergt Tottenville, gelegen op de zuidwestelijke top van het eiland, het eerbiedwaardige Conference House, een bewijs van de Amerikaanse veerkracht tijdens de Revolutionaire Oorlog.

 Lees ook: 10 onvergetelijke ervaringen in de Florida Keys en Key West

Goede verbindingen

Navigeren door Staten Island is nog nooit zo eenvoudig geweest. Twee veerdiensten bieden naadloze verbindingen vanuit Manhattan, terwijl een uitgebreid netwerk van bussen, taxi’s en de Staten Island Railway zorgen voor een soepele doorvoer door de wijk. Bezoekers die met de auto reizen, hebben de luxe dat ze het eiland kunnen bereiken via vier belangrijke bruggen, wat ongeëvenaard gemak biedt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie