Tips over wat je moet inpakken voor een cruise

Tips over wat je moet inpakken voor een cruise

Een cruise kan de vakantie van je leven zijn, waar je exotische bestemmingen kunt bezoeken en in luxe kan verblijven aan boord van een schip van wereldklasse. Hier zijn een paar tips over hoe je je koffer moet inpakken voor een cruise voordat je vertrekt voor een spannend avontuur op volle zee.

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

Handbagage

Het belangrijkste dat je in je handbagage moet meenemen, is een map vol met alle belangrijke documenten met betrekking tot je reis. Dit omvat vliegtickets naar de inschepingshaven, cruisereserveringsdocumenten, paspoorten en noodzakelijke visa, medische verzekeringskaarten en creditcards. Door deze papiertjes bij de hand te hebben, kun je ervoor zorgen dat er goed voor je wordt gezorgd in geval van nood en dat je geen problemen zult hebben om van de boot te komen tijdens een excursie aan wal in een nieuw land. Je moet er ook voor zorgen dat je kopieën van deze documenten in je bagage en thuis bewaart, omdat dit ervoor zorgt dat je gedekt bent in geval van verlies, diefstal of beschadiging van het origineel.

Laat toiletartikelen thuis

Je cruiseschip biedt basistoiletartikelen voor de douche, dus er is geen reden om kostbare bagageruimte te verspillen aan shampoo en conditioner. Controleer de badkamer voordat je vertrekt om er zeker van te zijn dat je geen contactlenzen, contactvloeistof, brillen, medicijnen, deodorant, mondwater en haargel hebt achtergelaten. Als je echter iets vergeet, heeft het schip een supermarkt waar je toiletartikelen of andere spullen kunt kopen die je thuis hebt achtergelaten.

Diverse kleding

Je moet ervoor zorgen dat je een breed scala aan kleding in je koffer hebt opgeborgen, want cruises kunnen alles vereisen, van een casual badpak tot een formele smoking. Aan de informele kant willen zowel mannen als vrouwen luchtige shirts, comfortabele sandalen en korte broeken meenemen voor overdag, terwijl ze kunnen kiezen voor een sweatshirt of windjack om warm te blijven als de temperatuur daalt.

Lees ook: Vijf dingen die je niet moet doen op een cruise

Daarnaast kan het een goed idee zijn om een regenjas, een paraplu en dichte schoenen mee te nemen als regenachtig weer geplande excursies aan wal onderbreekt. Voor meer formele gelegenheden moeten mannen een smoking, pantalon of een donker pak en een mooi paar schoenen meenemen, terwijl vrouwen misschien een avondjurk, cocktailjurk of elegant broekpak willen meenemen. Neem bij het inpakken kreukvrije artikelen mee of probeer je kleding op te rollen. Opgevouwen kleding kan kreuken veroorzaken en cruisecabines zijn niet uitgerust met strijkijzers (hoewel deze wel in de wasruimtes van het schip te vinden zijn).

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie