Vijf plaatsen die je niet mag missen in Taipei

Vijf plaatsen die je niet mag missen in Taipei

De stad Taipei, net voor de kust van China gelegen, is een ongelooflijk rijke en diverse hub om te verkennen. Taiwan werd voor het eerst bewoond door Chinese Hakka-handelaren in de 17e eeuw voordat kooplieden uit heel Azië en Europa ook het land begonnen te koloniseren. Tegenwoordig is Taipei een van ’s werelds belangrijkste commerciële centra met een benijdenswaardige economie, een stadsbeeld van de 21e eeuw en rijke culturele tradities. Hier zijn enkele van de geweldige bestemmingen die je kunt verkennen wanneer je de hoofdstad van Taiwan bezoekt.

Chiang Kai-Shek Memorial Hall

Chiang Kai-Shek Memorial Hall

Chiang Kai-Shek Memorial Hall, gelegen in het hart van Taipei aan het wereldberoemde Liberty Square, is een van de kenmerkende gebouwen van de stad. Het indrukwekkende monument werd voltooid in 1976 en is een eerbetoon aan wijlen president Chiang Kai-Shek, een geliefd nationaal figuur in de Republiek China. De herdenkingshal heeft een prachtig blauw pannendak met een glanzende gouden top en fascinerende artefacten die betrekking hebben op de voormalige president. Overweeg om je aan te melden voor een rondleiding door dit fantastische monument.

National Palace Museum

National Palace Museum

Als je de rijke en in elkaar grijpende culturen van Taiwan en China uit de eerste hand wilt zien, bezoek dan zeker het National Palace Museum. Het nationale museum van de Republiek China beschikt over een van ’s werelds grootste en meest indrukwekkende collecties oude Chinese kunst, textiel, sculpturen, kunstvoorwerpen en teksten. Veel van de tentoongestelde voorwerpen in het museum dateren van meer dan 8000 jaar geleden, waaronder een reeks kostbare voorwerpen die eeuwenlang door de oude Chinese keizers waren verzameld.

Taipei101

Taipei101

Met de titel van ’s werelds tweede hoogste wolkenkrabber – achter Burj Khalifa in Dubai – zal Taipei 101 zeker indruk maken met zijn karakteristieke gedurfde postmoderne ontwerp, dat hightech aantrekkingskracht naadloos combineert met traditionele Taiwanese elementen. De structuur dankt zijn naam aan de 101 verdiepingen die boven de grond staan. Daarnaast zijn er vijf ondergrondse niveaus om te verkennen, samen met een chique mall met meerdere verdiepingen naast Taipei 101.

Yang Ming Shan National Park

Yang Ming Shan National Park

Je kunt een stukje buiten de stad gaan en het plezierige Yang Ming Shan National Park bezoeken om de ongelooflijke natuurlijke schoonheid van Taiwan te proeven. Het park wordt gekenmerkt door een vulkanisch landschap dat perfect is voor op een ansichtkaart en dat naast de Shamao-berg en de Qixing-berg ligt. Bovendien bevindt zich in het midden van het park een enorme klok met een diameter van 22 voet die volledig uit bloemen bestaat. Water stroomt rond de bloemenklok en elk uur speelt een ander deuntje.

Yehliu Geographic Park

Yehliu Geographic Park

Het Yehliu Geographic Park ligt in de buurt, dat bekend staat om zijn enkele van de meest ongelooflijke en buitenaardse rotsformaties van Taiwan. Het park ligt op de Yehliu Cape en het snelstromende zeewater is verantwoordelijk voor veel van de gladde en ongewoon gevormde rotsen in het gebied.

Confucius Temple

Confucius Temple

De Confucius Temple in Taipei, gebouwd tijdens de Ming-dynastie in 1665, is een van de vele confucianistische tempels op het eiland. De tempel bevat zowel een heiligdom als een school, waardoor het een uniek centrum van spirituele opvoeding in Taiwan is. Bovendien heeft de tempel een plechtige maar adembenemende architectuur, die de structuurclassificatie verdient als een niveau één nationaal cultureel relikwie.