Waarom Bermuda de ultieme bestemming is om te ontsnappen

Waarom Bermuda de ultieme bestemming is om te ontsnappen

Bermuda is de perfecte bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een vakantie op een tropisch eiland met onvergetelijke ervaringen, avontuur en culturele onderdompeling. Bermuda heeft het hele jaar door comfortabele temperaturen, naast alle luxe die je zou verwachten van een paradijselijk eiland. Zie hieronder enkele hoogtepunten die reizigers naar Bermuda te wachten staan:

Lees ook: De top zeven meest Instagrambare plekken in Antigua en Barbuda

Je innerlijke Barbie channelen op roze zandstranden

Er is geen betere plek om van de zon te genieten dan op een van de prachtige stranden van Bermuda, verscholen langs de dramatische kustlijn van het eiland. Stap op het beruchte roze zand van Horseshoe Bay Beach – een van de meest geïnstagramde stranden ter wereld. Dit populaire strand, genoemd naar zijn gebogen vorm, pronkt met het kenmerkende kristalblauwe water van Bermuda en het unieke roze zand, perfect voor een romantische wandeling of kostbare tijd met het gezin. Avontuurzoekers kunnen naar Astwood Cove Beach gaan, een van de echte verborgen juweeltjes van Bermuda. Dit ultra-afgelegen strand is de perfecte beloning voor wandelaars die op avontuur gaan door Astwood Park, waar een rustige middag ontspannen op het warme zand wacht.

Ervaar het eilandleven op de lokale manier

De cultuur van Bermuda is gevormd door mondiale invloeden, waaronder Britse charme en Afrikaans en Portugees erfgoed. Deze interessante mix van culturen culmineert in de Bermuda-trots die elke dag wordt geleefd en geademd. Ervaar Bermuda buiten de stranden door een wandeltocht te boeken met lokale verhalenvertellers, het werk van de lokale kunstenaars te bekijken, de lokale delicatessen te proeven, naar de lokale entertainers te luisteren en te winkelen op de straatmarkten.

Snorkelen of duiken in kristalhelder water

Voor de nieuwsgierige reiziger bieden de gezonken schatten en scheepswrakken het perfecte mysterie dat wacht om ontdekt te worden. Duiken rond dit eiland staat bekend als de scheepswrakkenhoofdstad van de wereld, met meer scheepswrakken per vierkante kilometer dan waar ook ter wereld, en biedt urenlang fascinerend vermaak. Ontdekkingsreizigers kunnen in Church Bay een snorkelparadijs betreden, de thuisbasis van een netwerk van ondiepe riffen die de ideale omgeving vormen om uniek zeeleven te koesteren, zoals papegaaivissen en maanvissen.

Lees ook: 3 x doen op de eilanden van Guadeloupe

Geniet van de heerlijk keuken van Bermuda

Omdat de cultuur van Bermuda een rijk scala aan Afrikaanse, Caribische, Portugese, Britse en Indiaanse invloeden omvat, is het geen verrassing dat het eiland over een gevarieerde keuken beschikt. De fish-finger sandwich is een soort obsessie in Bermuda, maar wat deze sandwiches anders maakt, is de keuze voor rozijnenbrood. Familiebedrijf Art Mel’s Spicy Dicy is de beproefde favoriete lokale plek dankzij hun zelfgemaakte kaneelrozijnenbrood en gebakken whitefish sandwich met een generatie-oud tartaarsaus recept. Het nationale gerecht van Bermuda is een vissoep met rum, waarbij Black Seal-rum en sherrypepers de klassieke Bermuda-toevoegingen zijn. The Lobster Pot heeft sinds het jaar 2000 de prijs ‘Best of Bermuda’s Fish Chowders’ gewonnen, op de voet gevolgd door de immer populaire Wahoo’s Bistro en Patio.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie