Waarom Mauritius tijdens de wintermaanden ideaal is

Waarom Mauritius tijdens de wintermaanden ideaal is

Mauritius is misschien het best bekend als een zomerbestemming met idyllische stranden, een overvloed aan watersporten en pittoreske uitzichten. Maar weinigen zien het eiland als een winteroptie, terwijl de voordelen van reizen naar Mauritius in de wintermaanden het in feite ideaal maken.

Naast goedkopere vliegtickets, lagere hotelprijzen en scherp geprijsde vakantiepakketten, zijn hier enkele van de belangrijkste redenen om Mauritius te bezoeken tijdens de wintermaanden:

Lees ook: De meest populaire feestdagen, vieringen en festivals op Mauritius

November

De temperatuur op Mauritius begint in november te stijgen, waardoor het een goed moment is om het eiland te bezoeken voor zonaanbidders die de drukte in het hoogseizoen willen vermijden. Deze maand kan een mix van weer zijn, omdat de luchtvochtigheid stijgt als voorbereiding op de tropische zomerregen. Het is echter nog steeds een ideale tijd om Mauritius te bezoeken en Diwali – The Festival of Lights te ervaren. Bezoekers zullen overal op het eiland lampen en fonkelende kaarsen ervaren om dit meest visuele hindoe-feest te markeren.

December

Dit is een redelijk drukke tijd om te bezoeken, vanwege de feestelijke periode, en hoewel de kans op regen iets toeneemt, helpen de buien om de luchtvochtigheid te verlagen en de lucht te zuiveren. De zon schijnt er snel weer doorheen en de natte plekken drogen binnen de kortste keren op. Van het zien bloeien van de planten tot vogels kijken, december is een ideaal moment om de natuur op het eiland te zien. Kerstmis en Nieuwjaar op Mauritius mag je niet missen, want de culturele diversiteit op het eiland zorgt voor een levendige mix van vieringen!

Januari

Januari wordt technisch gezien niet beschouwd als een laagseizoenmaand voor reizen naar Mauritius, hoewel de prijzen van accommodatie en vluchten gewoonlijk laag zijn. De luchtvochtigheid en regenval is hoog in de maand en er is een risico op tropische cyclonen, maar sommige gebieden; zoals Flic en Flac, Grand Baie en Mont Choisy, hebben niet de neiging om veel regen te ervaren, waardoor ze het favoriete gebied zijn voor januari-bezoekers. Ook bekend als het ‘bloeiseizoen’, is het steegje van de flamboyante bloesem (niet ver van het strand van Mont Choisy gelegen) een bezoek waard, net als de botanische tuin van Pamplemousses, waar de beroemde gigantische waterlelies en schildpadden leven.

Februari/Maart

Hoewel februari een onvoorspelbare tijd is om Mauritius te bezoeken vanwege het aanhoudende risico op cyclonen, is het tegen het einde van de maand en richting maart een goede tijd om het eiland te bezoeken. Het weer blijft warm, hoewel nog steeds behoorlijk vochtig, maar af en toe regent het en klaart het de lucht om plaats te maken voor de zon. Het Holi-festival (Festival of Colors) vindt ook in deze tijd plaats om de start van de lente op het eiland te vieren. Gekleurd water en poeder worden door de straten gegooid, waardoor een heldere, kleurrijke en gemeenschappelijke ervaring ontstaat.

April

De gemiddelde dagelijkse hoge temperaturen in april liggen rond de 28 graden, waardoor dit een ideaal moment is om te bezoeken. Aangezien april echter het einde van de zomer op het eiland markeert, wordt het over het algemeen gekenmerkt door een geleidelijke daling van de dagelijkse temperaturen gedurende de maand, waardoor de gemiddelde temperatuur een ‘hete maar aangename’ 25 graden wordt.

Lees ook: 10 redenen voor een vakantie naar Madagaskar

Andere leuke evenementen tijdens het laagseizoen!

Chinees Nieuwjaar

Een viering van de lente en de schoonheid van de turquoise wateren van Mauritius, de witte zandstranden en het prachtige groen. In januari of februari wordt er genoten van Mauritiaanse en Chinese gerechten, wordt vuurwerk afgestoken en verkleden mensen zich in kleurrijke kostuums om de traditionele Leeuwendans uit te voeren.

Theemithi Festival

Dit visueel verbazingwekkende vuurwandelfestival dat zijn oorsprong vindt in Zuid-India, vindt elk jaar plaats tussen november en februari.

Porlwi Festival

Mauritius’s jaarlijkse driedaagse festival van hedendaagse cultuur vindt elk jaar eind november-begin december plaats, met de straten van Port Louis vol met livemuziek, dansers, kunst, licht en heerlijk streetfood.

AfrAsia Bank Mauritius Open

Sinds 2015 vindt dit steeds prestigieuzere professionele tournament (met € 1 miljoen voor de winnaar) elk jaar in december plaats. Het maakt deel uit van zowel de Europe Tour als de Asian Tour, dus bezoekers zijn verzekerd van het zien van veel grote namen.

Festival International Kreol

Dit jaarlijkse festival vindt plaats in november of december en viert de eilandversie van de Mauritiaanse en Creoolse tradities, met muziek, kunst, dans en keuken die de Creoolse cultuur demonstreren.