Wat je kunt verwachten op de luchthaven

Wat je kunt verwachten op de luchthaven

Als je niet meer op een luchthaven bent geweest ​​sinds voordat de Covid-19-beperkingen werden ingevoerd, kan het moeilijk zijn om te weten wat je kunt verwachten, vooral omdat maatregelen voortdurend veranderen, zoals de toenemende acceptatie van testen bij aankomst.

Het is geruststellend dat er achter de schermen enorm veel werk gaande is van luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, overheden en organisaties zoals de WHO en IATA aan gemeenschappelijk beleid, coördinatie en communicatie. Maar hoe zit het met reizigers? Hier drie dingen om op te letten voor je eerste reis.

1. Voordat je op reis gaat

Boek indien mogelijk restitueerbare tickets en controleer opnieuw voordat je vliegt. Doe dan thuis zoveel mogelijk. Check in, betaal extra bagagekosten en maak zelfs gebruik van een ophaalservice voor bagage om verwarring en wachtrijen op de luchthaven te verminderen.

2. Parkeren

Tijdens piekmomenten kan er langer worden gewacht omdat bussen  pendelreizigers regelmatig ontsmetten en er minder reizigers aan boord zijn toegestaan. Ook contactloze parkeerbetalingen worden vaak gezien.

3. Bij vertrek

Het kan zijn dat je ziet dat de toegang beperkt is, zodat alleen de reiziger de luchthaven mag binnenkomen. Dit geldt niet voor minderjarigen en passagiers met een handicap zijn. Mensen die er niet hoeven te zijn, worden mogelijk niet binnengelaten. Sommige luchthavens doen temperatuuronderzoeken en vragen een gezondheidsverklaring. Controleer voordat je op reis gaat de informatiepagina van de luchthaven voor meer informatie.