Wat te doen in Lefkada

Wat te doen in Lefkada

Alleen gescheiden door een kleine zeestraat en rechtstreeks bereikbaar met de auto vanaf het vasteland, is Lefkada een eiland ten westen van het vasteland van Griekenland. Met zijn 1000 meter hoge toppen, zijn prachtige stranden en zijn vele kleine traditionele dorpjes met authentieke architectuur heeft Lefkada veel te bieden voor een vakantie. Ontdek de leukste dingen om te doen in Lefkada.

Lees ook: Insidertips voor enkele van de Griekse eilanden

Bewonder de schoonheid van Porto Katsiki

Porto Katsiki

Het strand van Porto Katsiki, dat regelmatig tot de mooiste stranden ter wereld behoort, zal je blijven verbazen. Gelegen ongeveer 40 km ten zuidwesten van de hoofdstad, vlakbij het dorp Athani, biedt Porto Katsiki een prachtig en indrukwekkend landschap. De steile witte kliffen vormen een prachtig wild decor voor de bijna onwerkelijk blauwe zee en de weelderige vegetatie die de rots bedekt als een blad groen. Om daar te komen werd er een trap in de rotswand uitgehouwen. Je kunt er ook voor kiezen om met de watertaxi vanuit Nydri of Vassiliki te komen. Deze stranddag wordt als geen ander een unieke ervaring.

Wandelen door Lefkada stad

Lefkada stad

Lefkada stad, in het noordelijke deel van het eiland, heeft een charmante omgeving om door de smalle straatjes te slenteren. Maak een wandeling door de Wilhelm Dörpfeldstraat, de belangrijkste voetgangersstraat van de stad, en ontdek mooie, kleurrijke huizen en kleine kerken met een opmerkelijke charme. Je kunt ook stoppen bij een van de vele kleine restaurants langs om de dag af te sluiten met een voorproefje van de culinaire specialiteiten van het eiland. Als je van cultuur houdt, bezoek dan de vele musea van de stad: het Archaeology Museum of Agios Ioannis Antzoussis, de Phonograph Museum of Santa Mavra, of de Monastery of Faneromeni, in de kerk van Hodegetria.

Loop rond de muren van het kasteel van Agia Mavra

Agia Mavra

Het kasteel van Agia Mavra, gelegen aan de ingang van het eiland, is een historisch monument dat kenmerkend is voor het koloniale verleden van Lefkada. Dit fort, gebouwd in de 14e eeuw door de Franken om de hoofdstad te beschermen tegen mogelijke invasies, draagt de overblijfselen van de verschillende bezettingsperioden van Lefkada en neemt je even mee terug in de bijzondere geschiedenis van dit kleine eiland. Eenmaal binnen in het fort krijg je de gelegenheid om een kleine kerk met charme te bezoeken.

Geniet van een zonsondergang bij Cape Lefkada

Cape Lefkada

Cape Lefkada staat bekend als Lady’s Cape of Lefkada Jump en biedt een adembenemend uitzicht op de Ionische Zee vanaf kliffen van meer dan 70 meter hoog. Als je de kans hebt, kom dan bij zonsondergang, wanneer de zon de zee met prachtige roodachtige kleuren kleurt. Maar als de schoonheid van deze plek onmiskenbaar is, is de geschiedenis ervan veel donkerder. Volgens de legende werden hier veel mensenoffers gebracht. Overtreders hebben zich van de kliffen geduwd en zijn beneden geëindigd als ze nog leefden.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Santorini

Ontdek de watervallen van Lefkada

Nydri watervallen Lefkada

Hoewel Lefkada prachtige waterkanten heeft, zul je merken dat het eiland ook grote groene gebieden in het centrum heeft met een overvloed aan andere schatten. Het uitgestrekte heuvelachtige terrein heeft wandelpaden die soms naar prachtige watervallen leiden. De bekendste hiervan zijn de Nydri watervallen, die in de zomer een ideaal zwembad vormen om af te koelen. Op een paar kilometer afstand vindt je ook de prachtige watervallen van Dimosari.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie