10 dingen om te doen in Ikaria

10 dingen om te doen in Ikaria

Het Griekse eiland Ikaria heeft niet zulke ontelbare stranden, maar ze verdienen allemaal je tijd. Sommige zijn zelfs op elkaar afgestemd, zodat je volledig tot rust kunt komen. Naast de zee kun je ook verschillende bezienswaardigheden van het eiland verkennen, bijvoorbeeld religieuze gemeenschappen of een wijnmakerij. Als je van plan bent om een ​​rustige zomervakantie door te brengen, is Ikaria de ideale plek om te zijn! Hier een overzicht van de beste dingen om te doen in Ikaria.

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

1. Nas Beach

Nas Beach is een heerlijk gebied voor zowel zwemmen als de voortreffelijkheid van de locatie. De kust, op een goede afstand van een paar kilometer van Armenistis, onderscheidt zich door zijn gemeenschappelijke pracht. Het is een absolute must om te bezoeken als je naar Ikaria gaat. Desalniettemin heeft het enorme golven, dus zwemmen is enigszins gevaarlijk, extra voorzichtigheid is vereist. 

2. Theoktistis klooster

Het Theoktistis klooster zorgt ervoor dat je de gehulde pracht van het eiland begrijpt. Je zou ook de donuts moeten proberen aan een van de tafels in de tuin.

3. Yaliskari Beach

Misschien wel het beste strand, misschien wel de meest gecoördineerde omdat het eiland niet bekend staat om zijn beachbars. Het is uitgerust met parasols en ligbedden. De zee heeft ruige grote golven, dus het is niet echt geschikt voor kleine kinderen.

4. Messakti Beach

Het zand bij Messakti Beach ziet eruit als aards gekleurde suiker, het water is blauw en de golven zijn hoog. De golvende kust strekt zich uit langs de kustlijn en is ingericht met talloze parasols, ligbedden, bars en winkels.

5. Seychelles Beach

Seychelles Beach is misschien wel een van de beste stranden van het eiland. Toegang is lastig als je met een voertuig komt, omdat je door rotsen gaat, maar je kunt er ook per boot naartoe gaan. Het heeft grotendeels turquoise wateren zonder golven. Met het redelijk blauwe water van de zeekusten zou iedereen het op prijs stellen hier te blijven.

Lees ook: Ontdek de prachtige Griekse eilanden

6. Zalig Klooster Lefkados Evaggelismou

Het Monastery of the Annunciation is gelegen op het zuidoostelijke punt van Ikaria, ten westen van Agios Kirikos, dicht bij Xylosyrtis. Het werd in 1776 opgericht door twee “Kallivades”-priesters, Makarios en Nifonas. In een buitengewoon wonderbaarlijke plek, met ongelooflijke perspectieven, maar toch toegankelijk. Prachtige houtsnijkunst en symbolen van de achttiende en negentiende eeuw zijn hier te zien. Het had een buitengewone bibliotheek, maar een groot deel van de boeken is geëlimineerd.

7. Afianes Wines

Een begeleide tour door de plek met veel gegevens over wijncreatie in Ikaria maakt een bezoek zeer intrigerend. De kleine legendesschat die in de wijnmakerij wordt getoond en het proeven en drinken van werkelijk prachtige wijnen, is een must voor de gasten van het eiland.

8. Klooster van Evaggelismos Monde

Het Monde klooster ligt na de stad Christos, dicht bij twee verschillende steden genaamd Kastanies en Karydies. Een prachtig klooster in een prachtig groene omgeving met uitzicht vanaf de berg tot aan de oceaan. Hier kun je de koelte van het water en het groene landschap waarderen,

9. “Spilaio” Thermal Springs

Heb een opmerkelijke ontmoeting. Aan de ene kant zwem je in zeewater en door wat verder te zwemmen kom je in de zone van de grot met heet warm water. Heerlijke ontspanning voor het lichaam. Als je echter hierheen gaat, zorg er dan voor dat je je aan de instructies houdt om ongewenste gebeurtenissen te voorkomen.

Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

10. Armenistis Beach

De kust van Armenistis is de voortzetting van de kust van Messakti. Het water is ondiep waardoor het ideaal is voor jong en oud. Tijdens het late lenteseizoen, met name in augustus, kunnen er echter grote golven zijn en lastige toegang. Als je van paardrijden houdt, is dit ongetwijfeld een uitstekende beslissing.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie